Nogomet

Pobjede Šahtara i Dynama, ozljede Eduarda i Oleha Husjeva

Branimir Korać • petak, 30.11.2012.
Pobjede Šahtara i Dynama, ozljede Eduarda i Oleha Husjeva

U 18. kolu ukrajinskog prvenstva Šahtar je u gostima svladao Kryvbasa dok je kijevski Dynamo bio bolji od Hoverle. Kijevljani su slavili 4:2, no ostali su bez Oleha Husjeva zbog ozljede...

Ukrajinci ovog vikenda imaju na rasporedu 18. kolo tamošnjeg prvenstva, a zbog europskih obaveza sljedećeg tjedna kijevski Dynamo i Šahtar odradili su ranije svoje susrete, a zanimljivo je da su sve četiri momčadi susret završile s po deset igrača zbog isključenja.

Kijevljani su u petak poslijepodne gostovali kod Hoverle i upisali pobjedu 4:2. Već u prvih 20 minuta gledatelji su vidjeli tri gola. Prvo je Balafas u 12. minuti doveo Hoverlu u vodstvo, a onda su u narednih šest minuta Haruna i Ideye napravili preokret.

U 23. minuti loša vijest za goste. Nakon nekoliko žešćih startova zbog ozljede je igru morao napustiti kapetan Kijevljana Oleh Husjev, a zamijenio ga je Bogdanov.

Kada se činilo da će se na poluvrijeme otići s minimalnom prednosti Dynama, Dudu podiže na 3:1 za ugodnu prednost gostiju uoči drugih 45 minuta.

Početak drugog poluvremena je pripao Hoverli koja je uspjela u 61. minuti preko Raičevića smanjiti na 3:2, no deset minuta kasnije Jarmolenko postavlja konačnih 4:2 i donosi Kijevljanima vrijedna tri boda.

U samom finišu susreta isključeni su Balafas sa strane Hoverle te Bogdanov kod Kijevljana. Niko Kranjčar nije konkurirao za nastup zbog ozljede dok je Ognjen Vukojević nastupio od 65. minute umjesto Arune.

Šahtar je sa Srnom i Eduardom od prve minute na terenu gostovao kod Kryvbasa i ubilježio pobjedu 2:0 kojom je dodatno učvrstio vodstvo na ljestvici.

Najbolja ukrajinska momčad riješila je pitanje pobjednika već u prvih 50 minuta kada je stigla do vodstva 2:0. Prvo je u 29. minuti Mhitaryan doveo Šahtar u vodstvo da bi u 47. minuti Teixeira postavio konačnih 2:0.

Eduardo je igru napustio u 59. minuti kada ga je zamijenio Dević dok je Srnu u 76. minuti zamijenio Ilsinho. Eduardovoj zamjeni je prethodio prekršaj Šeršuna nakon kojeg je Mircea Lucescu morao zbog ozljede hrvatskog reprezentativca povući izmjenu. Mladen Bartulović je u redovima domaćina odradio svih 90 minuta.

I u ovom susretu je bilo crvenih kartona, tako je u 52. minuti igru napustio Fernandinho, a u 69. minuti domaći napadač Antonov. Fernandinho je isključen zbog udaranja Bartulovića, a Antonov nakon grubog starta nad Srnom.

Ukrajinska liga, 18. kolo:
Hoverla - Dynamo Kijev 2:4
Kryvbas - Šahtar 0:2

Foto: shakhtar.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.11.2012. u 22:28
    Šahtar pobjedio? Čudno čudno xD
    Obrisan korisnik