Nogomet

Brbić: "Vjerujemo da će UEFA pokazati razumijevanje za Hajduk i ukinuti suspenziju"

Borna Rupnik • subota, 01.12.2012.
Brbić: "Vjerujemo da će UEFA pokazati razumijevanje za Hajduk i ukinuti suspenziju"
Foto: Duje Bonačić

UEFA je u petak objavila kako Hajduk ostaje na popisu klubova kojima zbog dugovanja do daljnjega neće biti isplaćene nagrade za europske nastupe. Predsjednik Marin Brbić nada se da će ipak biti razumijevanja...

Iako je 16 klubova uspjelo ispuniti Uefine zahtjeve te će dobiti zarađen novac od nastupa u europskim kupovima, Hajduku i Osijeku to zasad nije pošlo za rukom. Europska nogometna federacija potvrdila kako je ta dva hrvatska predstavnika još nisu obavila potrebne radnje.

"Uefi je poslana sva potrebna dokumentacija prije desetak dana", objašnjava cijeli slučaj predsjednik Hajdukove uprave, Marin Brbić. "Iz nje je vidljivo kako se Hajdukova financijska situacija dramatično popravila i vjerujemo da će UEFA u prosincu ukinuti suspenziju", kaže.

UEFA je već upoznata i s problemima naplate sredstava od prodaje Anasa Sharbinija u saudijski Al-Ittihad, naglasio je Brbić.

"Vjerujemo da će to također biti uzeto u obzir te da će UEFA pokazati razumijevanje za Hajduk. Kada dobijemo tih 1,8 milijuna eura, moći ćemo pokriti preostale, manje obveze. Slučaj Anasa Sharbinija prijavljen je Fifi još početkom rujna te očekujemo pomoć Fife kao utjerivača", rekao je.

Među klubovima koji su još uvijek u Uefinoj "nemilosti" našao se i jedan sudionik Lige prvaka, španjolska Malaga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.12.2012. u 12:16
    uefa scum
    Obrisan korisnik