Rukomet

Blažević: "Zagreb me nije iznenadio, svaki se puta vraća iz velikog minusa"

Zvonka Keliš • subota, 01.12.2012.
Blažević: "Zagreb me nije iznenadio, svaki se puta vraća iz velikog minusa"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Pick Szegeda u sklopu sedmog su kola rukometne Lige prvaka bolji bili od hrvatskog predstavnika CO Zagreba te su osvojili nove i itekako vrijedne europske bodove. U redovima Mađara našla su se i dva hrvatska rukometaša, Alen Blažević i Antonio Pribanić, koji su nakon slavlja svoje ekipe kazali riječ, dvije o samome susretu, atmosferi koja je vladala, ali i o onome što sve sada očekuje ekipu iz Szegeda.

Svoju drugu europsku pobjedu ove sezone rukometaši Pick Szegeda ostvarili su na svom terenu nošeni odličnom atmosferom stvorenom od strane tri tisuće domaćih navijača te su tako nakon zanimljivih 60 minuta igre momčad CO Zagreba kući poslali bez novih bodova. Dobri su u redovima mađarske ekipe bili hrvatski rukometaši Alen Blažević i Antonio Pribanić koji nakon dvoboja nisu mogli sakriti zadovoljstvo. Kod Hrvata na radu u Mađarskoj tako se sada probudila nova nada u prolaz igrača Szegeda u osminu finala natjecanja za prvaka Europe.

Svoje viđenje susreta nakon pobjede svoje ekipe za početak je ponudio Alen Blažević: "Utakmica je bila teška i borbena s dobrim obranama, no i sam sam najavio da će tako biti. Zadovoljan sam, dakako, ostvarenom pobjedom te smatram da smo danas igrali dobro", kazao je Blažević te je nastavio: "Možda smo tek pred kraj utakmice učinili neke pogreške s kojima su nas Zagrebaši iskontrirali, a da smo pametnije odigrali one se ne bi dogodile i možda bismo uspjeli slaviti s više pogodaka razlike."

Odlična atmosfera u Szegedu ponovno je bila osmi i itekako ključan igrač domaće ekipe: "Publika uvijek vrijedi puno, no kada igramo protiv Veszprema ludnica je čak veća. Navijači te jednostavno nose i u napadu i u obrani", otkrio je Blažević.

"Zagreb me večeras nije iznenadio, gledao sam sve njihove utakmice i svaki puta kada gube vraćaju se iz velikog minusa tako da sam znao da će se oni podići u drugom poluvremenu. Na koncu je ipak sve dobro prošlo za nas budući da se oni nisu uspjeli još više dići i poletjeti", nadodao je povremeni hrvatski reprezentativac.

Pred Mađarima je sada velika borba za nastavak natjecanja u Ligi prvaka, a sam Blažević nada se kako će njegova ekipa uspjeti osigurati osminu finala: "Sakupili smo nove bodove, no imamo još sada domaću utakmicu s Minskom te Schaffhausen i Füchse u gostima. Borit ćemo se do kraja pa što bude."

Drugi hrvatski rukometaš u dresu Pick Szegeda, Antonio Pribanić, o susretu je kazao: "Borili su se Zagrebaši do posljednjeg trenutka kao i mi uostalom. Žao mi je na koncu što nismo uspjeli osigurati ta tri gola razlike, no najvažnija je ipak pobjeda. Borili smo se cijelu utakmicu te smo znali da protivnika možemo svladati jedino agresivnom obranom koju smo dobro odigrali."

Atmosferu u dvorani nakon susreta komentirali su svi pa je tako i sam Pribanić morao kazao ponešto o njoj: "Kada sam došao u Szeged prije godinu i pola dana nisam vjerovao da je atmosfera baš ovakva. Na prvoj utakmici s Veszpremom je još i bolje. To je uistinu poseban žar, doslovce se ježiš kada izlaziš na teren."

Za kraj je hrvatski rukometaš otkrio i koji su planovi Mađara za nastavak natjecanja u Ligi prvaka: "Sada smo Zagrebu pomrsili račune te se nadam da ćemo uspjeti ostvariti pobjedu kod kuće nad Dinamom iz Minska, to nam je prvi plan, dok potom vani imamo Schaffhausen za kojeg su se svi nadali da će igrati bolje, no sada se nadam da će ostati ovako igrati do kraja tako da ako uzmemo ta četiri boda mislim da bi mogli proći u osminu finala", zaključio je Pribanić.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!