Nogomet

Scolari: "Kup konfederacija više je od probe, a ni Brazil niti Španjolska nisu favoriti"

Josip Tolić • nedjelja, 02.12.2012.
Scolari: "Kup konfederacija više je od probe, a ni Brazil niti Španjolska nisu favoriti"
Foto: EPA

Izbornici reprezentacija sudionica nogometnog Kupa konfederacija u Brazilu iduće godine najavljuju dobre i zanimljive utakmice. Strateg reprezentacije domaćina Scolari smatra da je važno što su im protivnici jaki jer se želi uvjeriti koga će voditi na Svjetsko prvenstvo, a Vicente Del Bosque svjestan je da se od Španjolske puno očekuje.

Novi brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari zadovoljan je ždrijebom skupina Kupa konfederacija koji se u lipnju iduće godine održava u zemlji Carioca. Njegovi će se izabranici suprotstaviti Italiji, Japanu i Meksiku.

"Mislimo da imamo kompetitivnu i kvalitetnu momčad, a ovo je natjecanje za nas više od probe. To je prilika da dobijemo čistu sliku tko će ići na Svjetsko prvenstvo. Nema favorita za naslov prema mom mišljenju. Niti je to Brazil niti španjolska", izjavio je novi Scolari, svjetski prvak s ovom reprezentacijom iz 2002.

Talijanskog izbornika Cesarea Prandellija veseli susret s dobrim poznanikom i kolegom s japanske klupe, Albertom Zaccheronijem.

"Vrlo je uzbudljivo biti u skupini s Japanom i suprotstaviti se tako velikom profesionalcu i prijatelju poput Alberta. Raspored utakmica nije problem, važno nam je da igrači zadrže koncentraciju i budu u pravom stanju odigrati sve tri jake utakmice", rekao je.

Visoka su očekivanja od prvog favorita natjecanja, svjetskog i dvostrukog europskog prvaka Španjolske, koja će zaigrati s Urugvajem, Tahitijem i prvakom Afrike.

"Nema poricanja da je na nama velika odgovornost. Ne možemo, međutim, zaboraviti da Urugvaj nije bio tako daleko od nas kad je završio četvrti u Južnoafričkoj Republici ili da je afrički prvak uvijek težak protivnik, bez obzira tko on bio", izjavio je španjolski izbornik Vicente Del Bosque.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • snoopy02.12.2012. u 13:24
    a čuj, da nije favorit prvak Oceanije
    snoopy