Košarka

Frank Menz imenovan novim košarkaškim izbornikom Njemačke

Josip Piršljin • četvrtak, 06.12.2012.
Frank Menz imenovan novim košarkaškim izbornikom Njemačke
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Njemački košarkaški savez pronašao je nasljednika Svetislava Pešića. Klupu reprezentacije preuzet će Franz Menz koji je dosad vodio mlađe kategorije njemačkih košarkaša.

Na sljedećem Europskom prvenstvu koje se 2013. godine održava u Sloveniji Njemačku će voditi Franz Menz. On će naslijediti Svetislava Pešića koji je košarkašku reprezentaciju vodio kroz kvalifikacije gdje je upisao svih osam pobjeda.

"Vrlo sam sretan zbog povjerenja koje mi je ukazano. Znam da je posao izbornika muške njemačke košarkaške reprezentacije vrlo težak. No, jedva čekam da počnem s radom", rekao je Menz nakon što je saznao da su ga čelnici Saveza izabrali.

Menz je dosad radio u mlađim kategorijama njemačkih košarkaša s kojima je bio vrlo uspješan. S U20 reprezentacijom osvojio je peto mjesto na Europskim prvenstvima 2011. i 2012., što je najbolji rezultat za taj uzrast. Bio je i pomoćnikom Pešića u zadnjim kvalifikacijama.

"Menz se razvio u odličnog trenera i dokazao je da je spreman za preuzimanje tako zahtjevne funkcije. On je pravi čovjek za posao koji neće biti nimalo lak, ali imamo povjerenja u njega", rekao je predsjednik Saveza Ingo Weiss.

Njemačka će u Sloveniji igrati s Francuskom, Belgijom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Izraelom u skupini. No, vrlo vjerojatno biti će bez svoje najveće zvijezde Dirka Nowitzkog koji ima dosta problema s ozljedama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!