Nogomet

Matija Smrekar pojačao hrvatski "štih" u taboru Maribora

Borna Rupnik • subota, 08.12.2012.
Matija Smrekar pojačao hrvatski "štih" u taboru Maribora
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Slovenski prvak Maribor od petka je jači da dvojicu novih igrača, a među njima je i bivši napadač Varteksa, Marija Smrekar, koji je potpisao dvoipolgodišnji ugovor...

Nusmir Fajić, napadač iz Bosne i Hercegovine kojega je slovenska nogometna javnost najbolje upoznala u dresu Mure, novi je igrač Maribora, kao i Matija Smrekar, 23-godišnji hrvatski napadač.

Slovenski će prvak, koji je u posljednjem pretkolu ovosezonske Lige prvaka ispao od zagrebačkog Dinama te potom igrao u Europskoj ligi, tako ući osnažen u nastavak sezone.

"Konkurencija mi odgovara jer traži od mene da budem još bolji. Bit će na proljeće dosta utakmica i svi ćemo dobiti priliku", izjavio je Matija Smrekar po dolasku u Ljudski vrt.

Smrekar je svojedobno branio boje varaždinskog Varteksa, a u inozemstvu je igrao za francuski Sedan i belgijski Charleroi. Fajić je ugovor potpisao do ljeta 2016. godine, a Smrekar do ljeta 2015. godine.

"Prvi su dojmovi odlični, momčad me lijepo prihvatila. Svjestan sam kakvu čast donosi igranje u Mariboru i učinit ću sve ne bih li opravdao povjerenje klupskog vodstva", dodao je.

Boje Maribora već brane dvojica hrvatskih nogometaša, Dejan Mezga i Zoran Lesjak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley09.12.2012. u 20:42
    evo i jedan zagorec se pridružio dvama međimurcima u vijoličastom dresu :)
    Weasley
  • Obrisan korisnik08.12.2012. u 11:54
    Ajde bas mi je drago da se skrasio. Maribor je dobra sredina. Bravo.
    Obrisan korisnik