Košarka

James: "Nad našu momčad nadvio se oblak, ne igramo obranu kako smo u stanju igrati"

Ivor Krapac • subota, 08.12.2012.
James: "Nad našu momčad nadvio se oblak, ne igramo obranu kako smo u stanju igrati"
Foto: EPA

Nakon što je o tome govorio i poslije uvjerljivog domaćeg poraza od New York Knicksa, poslije kojega se više od sat vremena zadržao na treningu u dvorani, LeBron James još jednom se osvrnuo na probleme Miami Heata u dosadašnjem tijeku NBA sezone. Bez obzira što su aktualni prvaci izgubili dvije utakmice u nizu, rezultatski je i dalje sve u redu, ali igrački stvari stoje nešto lošije...

Čak i u susretima u kojima su dolazili do pobjeda, igrači Miami Heata u posljednje vrijeme nisu impresionirali svojom igrom, osobito obranom, koja im je najveći problem u ranom dijelu NBA sezone. Za popravke i bolja izdanja imat će još dovoljno vremena, ali bez obzira na to, u momčadi iz Miamija nisu sasvim bezbrižni, što je svojim riječima u petak još jednom podcrtao LeBron James.

"Nikad nisam doživio nešto ovakvo", kazao je Chris Bosh o Heatovim problemima u obrani čak i protiv prosječnih suparnika: "Ne pamtim ništa slično iako sam igrao i u momčadima koje su obrambeno bile loše. Ovo nije jedna od takvih."

Najjači adut branitelja naslova i aktualni najkorisniji igrač lige nije olako prešao preko dva poraza u nizu, prvo kod Washington Wizardsa, najslabije momčadi lige, a potom i s -20 kod kuće protiv New York Knicksa, u utakmici u kojoj su ih suparnici "torpedirali" s 18 trica. Na putu do pobjede, Knicksima nije smetao ni izostanak Carmela Anthonyja.

"Nad našu momčad nadvio se oblak, a razlog je što ne igramo obranu kako smo u stanju igrati", osvrnuo se James poslije treninga u petak, iza serije od šest utakmica u kojima je Heat samo jednom primio manje od 100 poena, na putu do 102:89 protiv Brooklyn Netsa prvog dana prosinca.

Aktualni prvaci su protiv Wizardsa i Knicksa takve obrambene poteškoće platili i porazima. "Imamo prostora za poboljšanje. Dobra stvar je što možemo postati odlični", nastavio je LeBron: "No, kako sada stoje stvari, nismo dobri. Nismo na pravoj razini kao momčad i morat ćemo krenuti u tom smjeru."

"Ne priznajem probleme s motivacijom u regularnoj sezoni, za mene motiv ne prestaje nakon što sam jednom podignuo trofej. Ne želim ići skraćenim putem kako bih ponovno došao do cilja pa ne mogu dati pravo suigračima da idu skraćenim putem. Moramo biti bolji. I ja moram biti bolji, to je jednostavno", zaključio je James.

Ipak, kako su i dalje drugi na Istoku, s omjerom 12-5, za Heat je veliki plus što je rezultat bolji od dojma koji ostavljaju. Obećavajuće im je i što ih čeka niz od još pet utakmica na domaćem parketu, od kojih će prva biti u noći sa subote na nedjelju po našem vremenu protiv New Orleans Hornetsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bubici09.12.2012. u 09:10
    Polako, u PO će to izgledati puno puno drugačije.
    bubici
  • Obrisan korisnik08.12.2012. u 15:35
    Kao navijač Knicksa i ja se nadam da sam u pravu :)
    Obrisan korisnik
  • balaspo08.12.2012. u 15:23
    Mon nadan se da si u pravu
    balaspo
  • Obrisan korisnik08.12.2012. u 15:08
    Ma to je samo stvar regularne sezone. Ni prošle godine nisu briljirali s obranom u regularnoj sezoni pa svi znamo kako je završilo. Jedino što bi ih takav problem ove sezone mogao koštati domaće prednosti, a moje osobno mišljenje je da s ovakvim Knicksima, koji imaju 5-6 igrača koji u svakoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik