Nogomet

Stojanović: "Trebali smo sve riješiti u gostima, ne bojim se Zeline"

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.12.2012.
Stojanović: "Trebali smo sve riješiti u gostima, ne bojim se Zeline"
Foto: Bruno Karadža

Pred Hajdukom je još jedan ispit u 2012. godini, uzvratni dvoboj četvrtfinala Kupa protiv Zeline. Nakon remija u gostima, Danijel Stojanović i Goran Jozinović ne strahuju za prolaz...

Puno problema je bilo pred Splićanima u proteklih šest mjeseci. Zbog suspenzije nisu bili u mogućnosti odraditi idealne pripreme, momčad je značajno pripremljena, međutim konačan rezultat nije bio loš.

"Kad se sjetimo početka i priprema kada smo morali igrati 'tajne' utakmice bez pravih protivnika, niti sami nismo znali gdje smo i koliko smo jaki. Neki su kritičari tada gledali na nas s podsmijehom i govorili da ćemo se boriti za opstanak, međutim na polusezoni smo drugi ispred Rijeke, Slaven Belupa, Splita koji su u ovom trenutku i financijski u puno boljoj situaciji nego mi. Mislim da je polusezona uspješna, još da riješimo taj Kup i uđemo u polufinale i to bi bila točka na i", rekao je Goran Jozinović.

S njegovim razmišljanjem se složio kolega s lijeve strane Danijel Stojanović. "Dosta sam zadovoljan ovom polusezonom. Kad se sjetim dolaska na pripreme, pa igranje prijateljskih utakmica u markerima i nisam bio baš optimističan. No s vremenom kako sam upoznavao igrače i kako se dobro radilo, bio sam sve uvjereniji u dobar rezultat. Došao sam kasnije na pripreme pa sam u hodu sve hvatao. Zadovoljan sam svojom igrom, ali uvijek može bolje. Nedostaju golovi da bi to bilo to. Odgovara mi ova postavka gdje sam više prema naprijed."

Jozinović se također uspio nametnuti Krstičeviću te je zadovoljan svojom igrom u dosadašnjem dijelu sezone. Za povratak iz "zaborava" zasluge pripisuje aktualnom treneru.

Danijel Stojanović: "Prva utakmica je protekla u našoj nadmoći, posebno u prvom poluvremenu kada smo trebali zabiti tri-četiri gola. Nismo i to nam se na kraju vratilo kao bumerang i primili smo iz jednog udarca na gol pogodak i sada se moramo boriti za pobjedu da uspijemo ostvariti željeno. Kup je takvo natjecanje, tu je sve moguće. U prvoj utakmici smo imali pet mrtvih šansi u prvom poluvremenu međutim susret završi 1:1. Da je recimo bila jedna utakmica pa penali i ispadneš bez veze. Ne bojim se uzvrata, siguran sam u prolaz i našu pobjedu."

"Zadovoljan sam svojim igrama, a za to mogu zahvaliti prvenstveno treneru Krstičeviću. Još dok je Balakov bio na Poljudu, Krstičević mi je dao dozvolu i da treniram s juniorima i tada mi je govorio da treniram maksimalno te da će doći moje vrijeme. To se i dogodilo. Kada je postao trener prve momčadi, dao mi je priliku i mislim da sam mu to vratio na najbolji način."

Ono što ga tjera naprijed je dobra konkurencija zbog koje igra sve bolje.

"Velika je konkurencija, ima nas trojica, međutim to je zdrava konkurencija. Samo jedan drugog potičemo na još veći rad. Zadnjih nekoliko kola se spletom nekih okolnosti dogodilo da igramo čak sva trojica i mogu reći da sa Stojanovićem u duetu igram jako dobro. Jako dobro se nadopunjujemo."

Stojanović je pak među najstarijim igračima momčadi i jedan od onih s najvećim iskustvom.

"Nisam vjerovao da ću s 28 godina biti najstariji u ekipi. No ne osjećam se baš staro, dobro sam se uklopio i uživam. Hajduku je uvijek cilj boriti se s Dinamom, međutim tako se poklopilo ove sezone, promijenjena je kompletna ekipa, mladi su došli u prvi plan pa je bilo teže uhvatiti korak s Dinamom."

Jozinović vjeruje kako će Splićani uspješno odraditi posljednji zadatak i s maksimalnim angažmanom proći dalje.

"Moramo se koncentrirati još ovih nekoliko dana do te utakmice, ući maksimalno angažirano i pokušati ponoviti igru iz prvog poluvremena iz prvog susreta. Mislim da onda ne bi trebalo biti problema. Od prve minute ćemo krenuti napadački i pokušati što prije riješiti pitanje prolaza. Uz maksimalan angažman doći će prilike i gotovo je nemoguće da se ispromašujemo kao u toj prvoj utakmici. Ako naši napadači prorade, to bi trebalo biti riješeno."

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 75:10-55
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 75:10-55
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lucky number 1310.12.2012. u 21:53
    Dobro je što protivnika nismo podcjenili. Stojadin nije neki igrač al to pokušava prikrit velikom trkom i zalaganjem. Ipak, realno bi triba bit treći izbor za livog beka. A na krilu mu definitivno i nije misto. Ajmo po pobjedu da zadovoljstvo polusezonom bude potpuno. SAMO HRABRO BIJELI!!!
    Lucky number 13