Košarka

"U KK Splitu smo svi mi vidjeli uzor jer je dosegnuo visine o kojima smo mi mogli samo sanjati"

S Gripa:Bernard Jurišić • utorak, 11.12.2012.
"U KK Splitu smo svi mi vidjeli uzor jer je dosegnuo visine o kojima smo mi mogli samo sanjati"

Malonogometaši Splita, ragbijaši Nade i nogometaši Hajduka začinili su današnji dan u Žutom salonu. Novi kontigent dionica KK Splita pronašao je svoje vlasnike među sportašima i splitskim klubovima...

Još su tri splitska sportska kluba danas u Žutom salonu pružila podršku preoblikovanju jednog od najvećih gradskih sportskih brandova. Igrači MNK Split, RK Nada i HNK Hajduk izmjenjivali su se danas na sjedalicama gdje su se kupovale dionice Žutih.

"Ni nama ne cvjetaju ruže, ali želimo pomoći klubu koji je proslavio ime našeg grada diljem svijeta. Uzbuđen sam i nadam se da će ova akcija biti novi početak splitskog sporta", kazao je Ivo Zoković, prvi čovjek višestrukog prvaka Hrvatske, MNK Split. Malonogometaši su vlasnici 10 dionica svojih košarkaških imenjaka.

Žuti i Bili u akcijama sportskih novinara

U srijedu će se predstavnici Hajduka i KK Splita zajednički uključiti u akciju davanja krvi koju organizira Hrvatski zbor sportskih novinara sekcija Split. Od 9 do 13 sati na splitskom FESB-u studenti, sportaši i svi građani moći će darivati dragocjenu tekućinu, a svaki dobrovoljni davatelj bit će nagrađen ulaznicom za utakmicu Hajduk - Zelina ili za košarkaški derbi Split - Zadar u subotu.

HZSN Split pokrenuo je i akciju "Igračka za osmijeh" u kojoj će se u naredna dva tjedna prikupljati očuvane igračke i knjige, koje će se potom uoči Božićnih blagdana donirati na nekoliko različitih adresa u Splitu i okolici. Igračke će Dječjem odjelu KBC Split isporučiti poznati splitski sportaši i družiti se s malim bolesnicima, a donacije će otići i na mnoge druge adrese.

Nakon što su bejzbolaši Nade svoje dionice upisali prošlog tjedna, njihovi ragbijaški imenjaci to su učinili danas. Četiri dionice KK Splita ubuduće će biti u vlasništvu RK Nade, "vječnih" prvaka Hrvatske u sportu kojim splitski klub dominira godinama:

"Došlo je vrijeme da se splitski sport i sportaši ujedine i jedan drugome pomognu. Neprilike koje su nas zadesile zadnjih godina prvenstveno zbog nedostatka novca utjecale su na pad kolektivnog sporta koji je u Splitu bio na visokoj razini. KK Split je dugo bio simbol ovog grada koji je dosegnuo visine o kojima smo mi ostali mogli samo sanjati. U njemu smo vidjeli uzor i zato smo mu kupnjom dionica i mi željeli dati simboličnu podršku", poručio je tajnik Nade Petar Lerotić.

Nakon malonogometaša i ragbijaša, u Žuti salon je stiglo i 10 nogometaša Hajduka, koji su odlučili slijediti primjer svog predsjednika Marina Brbića i pomoći "prijatelju u nevolji". Predvođeni glasnogovornikom Antom Bilićem i kapetanom Marijom Maločom, dionice Žutih kupila su tri Gorana (Blažević, Milović, Jozinović), Lovre Kalinić, Danijel Stojanović, Mirko Oremuš, te dvojica Bosanaca - Avdija Vršajević i Tino Sven Sušić.

"Nije ni kod nas bajno, ali dogovorili smo se nas nekoliko da ćemo doći i kupiti barem po jednu dionicu kako bismo pomogli ovom velikom klubu. Nadamo se da će i kod njih preoblikovanje uspjeti, ali i da će pametnije raditi nego što je to bilo kod nas. Nadam se da će Žuti opet stati na svoje noge", kazao je prvi vratar Bilih Goran Blažević i predložio da se utakmice Žutih i Bilih pokušaju razdvojiti u terminima:

"Dolazili smo ove sezone na utakmice KK Splita kad god smo mogli, a voljeli bismo i češće dolaziti, samo da nam se termini ne preklapaju. Vjerujem da je isto i kod igrača Splita. Moramo podržavati jedni druge, a to smo htjeli pokazati i ovom kupovinom dionica."

Svima se u ime KK Splita zahvalio Nikola Vujčić, koji je odradio ogroman posao u procesu "otopljavanja leda" između nekih koji su godinama bili "na suprotnim stranama". Kako u samom KK Splitu, tako i u čitavom splitskom sportu. Nije slučajno što su se baš na Gripama "ujedinili" gotovo svi splitski klubovi i sportaši:

"Hvala igračima i upravi Hajduka, ali i svim drugim sportašima i klubovima koji nam daju podršku. Ovakav odziv sportaša i klubova pokazuje da smo svi jedna velika obitelj i da se tako trebamo ponašati i pomagati jedni drugima koliko god možemo. Drago mi je da smo svojim primjerom pokazali da se može i sa svojim snagama i s malo novca napraviti dobar rezultat i dobra atmosfera i da smo ujedinili cijeli grad u ovoj priči", zaključio je Vujčić.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.12.2012. u 22:29
    sve je super. ali ako ne bude bar još 10 - ak ka tommy preoblikovanje neće proći. mali dioničari mogu pomoć samo ako ih ima puno. mora ih biti bar 20000. može li to split i dalmacija.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2012. u 14:11
    bravo žuti! sve najbolje vam želim, jer bez jakog splita (kao i zadra, šibenke, rijeke, sl.broda) nema jake Hr košarke!
    Obrisan korisnik