Rukomet

Milković: "Balić više ne može pomoći reprezentaciji, priliku treba dati mlađima"

Josip Piršljin • srijeda, 12.12.2012.
Milković: "Balić više ne može pomoći reprezentaciji, priliku treba dati mlađima"
Foto: Zvonka Keliš

Nepozivanje Ivana Balića u rukometnu reprezentaciju Hrvatske izazvalo je različite reakcije u sportskoj javnosti, a među onima koji se slažu sa Slavkom Golužom je bivši izbornik Josip Milković.

Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj sve je bliže, te je hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža objavio širi popis reprezentativaca na koje računa. Na toj listi nije se našlo mjesta za Ivana Balića, vođu generacije koja je bila svjetski prvak 2003., te olimpijski 2004. godine.

"Gledao sam Balića na posljednja dva velika natjecanja i vidio da ne može više igrati na visokoj razini, čak ni kada je u formi. S 33 godine Ivano više ne može pomoći reprezentaciji. Treba priliku dati mlađim dečkima", rekao je za Večernji list bivši izbornik Josip Milković.

Trener koji je rukometaše vodio prije dolaska Line Červara smatra kako je trenutni član Atletico Madrida sam odlučio da neće otići na Svjetsko prvenstvo.

"On je igrač koji voli sam odlučivati o svemu. Vjerujem da je sam odlučio da se neće javiti izborniku. On je igrač kojem se vjerojatno više i ne da tako puno trenirati. A danas se trenira dva puta dnevno, i to žestoko", kazao je.

Milković je mišljenja da se vrhunski rukomet može igrati i u Balićevim godinama, a primjer je našao u reprezentaciji koja je najuspješnija u zadnjim godinama. "Da se razumijemo, nije on prestar za igranje, ali mu se jednostavno ne da. Uostalom, pogledajte koliko godina imaju Francuzi, a još uvijek igraju i osvajaju medalje", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • amadeus21.12.2012. u 10:52
    Ovakove se stvari kod nas dogadjaju ne samo u rukometu , nego i u ostalim sportovima. Za Hrvatsku je lijepo igrati, za Hrvatsku je cast igrati, dok si dobar dizu te u nebesa, ali kad vise nisi najbolji odbace te kao da te nikad nije bilo !? To je surovost hrvatskog sporta. Isti slucaj je sa... [više na forumu]
    amadeus
  • Obrisan korisnik13.12.2012. u 17:38
    zato i je bivši...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2012. u 12:29
    Valjda je Gobac razglasil da daje hiljadarku € onome ko bu javno podržal ovu idiotariju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2012. u 01:10
    milković ga baš sere
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2012. u 20:48
    milković sere gluposti, stari trener kojeg je pregazilo vrijeme još tamo 1999. godine, kakve su to priče mladi igrači, to su idijotizmi pa ko je mlad igrač Vuke s 30 godina ili Josip Joso Gobac s 29 godina, kakve gluposti, ajde onda zovite Mamića iz Kaddetena koji ima 18, Huđa iz Fotexa koji ima 22... [više na forumu]
    Obrisan korisnik