Nogomet

Krstičević: "Nekad smo bili bolji, nekad lošiji, ali uvijek smo davali sve od sebe. Napravili smo odličan posao!"

S Poljuda:Bernard Jurišić • četvrtak, 13.12.2012.
Krstičević: "Nekad smo bili bolji, nekad lošiji, ali uvijek smo davali sve od sebe. Napravili smo odličan posao!"
Foto: Duje Bonačić

Hajduk je završio sezonu na drugom mjestu i u polufinalu kupa, što je u odnosu na ljetna očekivanja i koncepciju momčadi uistinu dobar rezultat. Trener Mišo Krstičević zaključio je danas jesenski dio sezone u 45-minutnom "monologu"...

"Rad nas je izvukao"

"S obzirom kako smo ušli u pripreme, kad nismo ni mogli igrati utakmice, nismo imali ni dresove, momčad se skupljala od ostataka iz prošle sezone - mislim da iz današnje perspektive možemo biti zadovoljni. Stalno potenciram rad, on nas je izvukao i donio nam poziciju gdje smo danas."

"Jedno vrijeme smo igrali odličan nogomet i bili vodeći na ljestvici, no poremetile su nas i neke reprezentativne akcije i 'vanjski faktori' o kojima ne bih više. Najavljivalo nam se da ćemo ispasti iz lige, da ćemo se osramotiti, ali pokazali smo da smo velikim radom i odgovornošću i igrača i stručnog stožera opravdali povjerenje uprave. Teško je igrati u takvim financijskim problemima, nema nikakvih dodatnih 'poticajnih mjera' u smislu premija ili stimulacije za bolje igre i rezultate i mislim da u tom smislu klub mora nešto napraviti."

"Vjerovali smo da svakog igrača možemo dignuti i to smo učinili. Uzdam se samo u rad i treniranje, igrači su vjerovali u to što smo radili i vjerujem da im nakon šest mjeseci nije žao svega što smo prošli."

"Svaki igrač Hajduka mora biti svjestan odgovornosti"

"Treba napraviti pravilnik o nagrađivanju, ali i ponašanju. Svaki igrač mora biti svjestan odgovornosti koju sa sobom nosi ovaj grb i dres i sukladno tome se ponašati. Puno se po medijima raspravljalo o Caktašu i Bencunu, a ja od njih, kao i svih drugih, samo tražim da se ponašaju sukladno veličini ovog kluba."

"Radošević i Milić su ključni igrači našeg veznog reda i strahovito su napredovali ove sezone. Ne zaboravite da jedan ima 18, drugi 19 godina, a mediji su bili nepošteni prema tom Radoševiću kad je debitirao u reprezentaciji. Ja tim momcima moram biti najprije otac, a zatim i trener i učiti ih kako će napredovati i kako se uzdignuti od priča koje ih okružuju."

"Tko god nam dođe u polufinalu kupa bit će teško. Međutim, sad kad je Dinamo ispao, a to je klub koji je na svim razinama ispred svih nas trenutno, naravno da nam je želja uzeti taj trofej, bez obzira kakvu momčad imali. I napravit ćemo sve da tako i bude, bez obzira koji nas protivnik čekao, Slaven, Lokomotiva ili Cibalia."

"Nisam iz Skandinavije, Dalmatinac sam, temperamentan sam, takav sam kakav sam. Ako sam nekoga opsovao ili uvrijedio ispričavam se, ali često psujem i sam sebe, a ne druge. No, nikad me sudac nije upozorio, niti isključio."

"Ako ga nije vidio, onda nije igrač za Hajduk"

"Pričalo se puno o mojoj ljutnji na Bencuna, ali od njega tražim maksimum zalaganja i na treningu i na utakmici, to je sve. Da je bio drugačiji, koncentriraniji, možda bi danas bio standardan napadač i zabio nekoliko važnih golova. Maglica je, recimo, u nekoliko navrata pucao u situacijama kad je imao suigrača u matnoj poziciji. Kaže da ga nije vidio, ali ako ga nije vidio onda nije igrač za Hajduk. Mora ga vidjeti ako želi biti igrač za Hajduk. To su stvari iz igre na kojima inzistiram, koje želim svima utuviti u glavu. Ta odgovornost za Hajduk, za rezultat, a ne za sebe i svoju statistiku."

"Zadovoljan sam s puno igrača, vidjelo se da rastu i napreduju, da daju sve od sebe. Nikoga nismo otpisali, oni koji su otpadali su otpadali jer nisu mogli pratiti ritam rada. Pogledajte koliko je mali Milić napredovao, iako ne igra na svom mjestu, na stoperu. Andrijašević, Maloča, Vuković, Milović, Blažević, Vršajević, puno je igrača bilo na visini. Primili smo najmanje golova, pogledajte našu obranu - u deset utakmica primili smo dva gola iz slobodnog udarca. A skupili smo se 'zbrda-zdola', ti momci su prvi put igrali zajedno, a obrambeni blok je bio odličan."

"Treba biti svjestan mladosti koje proizvode oscilacije. Ali napredak je uočljiv, stvorili smo grupu igrača koja na proljeće može biti još bolja. Hoće li svi ostati pitanje je za klub, ako se nečijom prodajom mogu riješiti problemi kluba onda sam za to da se prodaju. Bitno je sanirati dugovanja kako bi se moglo na pravi način krenuti u budućnost, a mi ćemo dati sve od sebe da i na proljeće budemo dobri, bez obzira tko igrao. Znamo da nema novca za klasne igrače, ali napravit ćemo najbolje iz onoga što budemo imali na raspolaganju."

"Navijači su zaslužili da dajemo svoj maksimum"

"Prošlu smo sezonu završili s puno igrača koji su glavom bili negdje drugdje, a pogledajte kako su ovi igrač grizli i borili se. Meni je nekad draže izgubiti s momčadi u koju vjerujem, nego pobijediti s igračima u koje ne vjerujem. U ovu momčad imam puno povjerenja i mislim da može napraviti puno ako ostane zajedno neko vrijeme."

"Rijeka, Slaven i Split imaju drugačije, iskusnije momčadi, ali smo pokazali da se sa svima možemo nositi. Liga je ove sezone puno teža i kvalitetnija nego prošle godine samom činjenicom da se kvaliteta koncentrirala u 12, umjesto u 16 klubova. Zato sam ponosan na činjenicu da smo završili drugi i u polufinalu kupa, iako sve dobro što smo napravili ne bi pokvarilo ni da smo završili četvrti ili peti s ovim brojem bodova."

"Ovo što Hajduk ima u svojim navijačima je ogromno blago. Podrška koju navijači daju ovoj mladoj momčadi je sjajna, jer kad dođeš primjerice u Osijek, a tamo te dočeka nekoliko tisuća tvojih navijača, to puno znači. Hvala im na povjerenju i podršci koji su i od naših igrača učinili da zaborave bolove i probleme i da u svakoj utakmici daju svoj maksimum. Nekad smo bili bolji, nekad lošiji, ali smo uvijek oznoji ovaj dres i dali sve od sebe. Tako će biti i ubuduće dok ja i moj stožer budemo tu. Navijači nam pomognu kad god nam je teško, vjeruju u nas i bodre nas, na nama je da im se odužimo. To je naša misija."

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 75:10-55
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 75:10-55
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.12.2012. u 17:49
    svaka čast mišo.. kako je reka neki dan: a oni koji glumataju će odlepršat.. zbog takvog pristupa i jesmo 2. i u pol. kupa.. sa svojon dicon..
    Obrisan korisnik