Nogomet

Spartak odlučio dati priliku Valeriju Karpinu na klupi

Josip Piršljin • petak, 14.12.2012.
Spartak odlučio dati priliku Valeriju Karpinu na klupi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon otkaza španjolskom stručnjaku Unaiju Emeryju Spartak je za privremenog trenera imenovao svog bivšeg igrača Valerija Karpina. Nakon pobjede protiv Rubina čelnici moskovskog kluba odlučili su mu ponuditi ugovor.

Nogometaši ruskog prvoligaša Spartaka, koji je ove sezone igrao i u Ligi prvaka, krajem prošlog mjeseca ostali su bez trenera. Lošije predstave moskovskog kluba u posljednje vrijeme uzrokovale su otkazom španjolskom stručnjaku Unaiju Emeryju.

Na njegovo je mjesto došao bivši nogometaš tog kluba, Valerij Karpin kao privremena solucija. On je imao zadatak odraditi posljednju utakmicu jesenskog dijela ruskog prvenstva protiv Rubina u Kazanu prije nego što Uprava odredi trajno rješenje.

No, Spartak je pomalo iznenađujuće pobijedio jaku momčad Rubina u gostima, te su čelnici momčadi iz glavnog grada odlučili Karpinu dati priliku da vodi igrače i nadalje. Ponuđen mu je ugovor na jednu i pol godinu što je Karpin i prihvatio.

"Karpin ima zadatak osvojiti u tom razdoblju jedan trofej - prvenstvo, Ruski kup ili europsko natjecanje", kazao je vrlo ambiciozni vlasnik Spartaka Leonid Fedun. Karpin nema velikog trenerskog iskustva, dosad je vodio samo sadašnji klub prije nego što je Emery došao 2009. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!