Košarka

Petrović: "Tri-četiri minute u drugoj četvrtini usmjerile su utakmicu"

Ivor Krapac • subota, 15.12.2012.
Petrović: "Tri-četiri minute u drugoj četvrtini usmjerile su utakmicu"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite završili su svoj ovosezonski put u Euroligi porazom od Caje Laboral u Vitoriji. Ogled s pobjede gladnom domaćom momčadi, koja je sve držala u svojim rukama u borbi za Top 16, riješen je u drugoj četvrtini, koju su domaći dobili s 34:13, a Aleksandar Petrović priznao je da je drugo poluvrijeme bilo samo odrađivanje posla...

Bez ozlijeđenih Marka Tomasa i Luke Babića, Cedevita je doživjela uvjerljiv poraz u Vitoriji na ovosezonskom oproštaju od Eurolige. Caja Laboral slavila je s 97:70 i time prošla u drugi krug, dok će se momčad Aleksandra Petrovića moći okrenuti ABA ligi, s dvije domaće utakmice u narednom tjednu, u ponedjeljak protiv Široki WWina i četvrtak protiv podgoričke Budućnosti. Obje će Petroviću i njegovim igračima biti važnije nego je bio ogled u Vitoriji, u kojem je sve bilo jasno već do poluvremena.

S odlaskom do 49:30, Caja je imala riješenu utakmicu poslije prvih 20 minuta.

"Ova utakmica nama definitivno nije došla u idealnom trenutku iz razloga što su nam dvojica bitnih igrača u rotaciji ostala doma i što nismo imali šansi za prolaz dalje, a došli smo na noge ekipi koja je u zadnjih mjesec dana u sjajnom ritmu. Iz izgubljene situacije došli su do toga da su se uspjeli plasirati u Top 16, a isto tako dobro igraju i Endesa ligu", opisao je Petrović nakon poraza, a prenosi službena web-stranica kluba: "Mi smo otvorili utakmicu kvalitetno, kontrolirano i bez ikakvih problema. Međutim, tri-četiri nesmotrenosti, nesportska Braceya, potom tehnička... Te tri-četiri minute u drugoj četvrtini usmjerile su utakmicu."

Goran Suton: "Mislim da je prvih 15 minuta bilo borbeno. No, imali smo dijelova gdje smo na dvije-tri minute izgubili fokus. Tu su nam zabili dvije-tri trice zaredom i zatvorili utakmicu. Tako se dogodilo dva-tri puta tijekom utakmice i to je to."

"Euroliga je za nas bila super iskustvo. Pogotovo za nas igrače koji prvi put igramo to natjecanje. Ovo je bila najteža skupina. Drago mi je da smo mogli upisati barem dvije pobjede i to protiv velikih protivnika kao što su Žalgiris i Caja Laboral."

Iza -19 na kraju druge četvrtine, u ostatku susreta više nije bilo puno nade. "To je poslije bilo odrađivanje posla više s namjerom da sačuvamo određene igrače. Šuput je imao problem s listom pa zato više nije ulazio u igru", dodao je Aco: "Jednostavno se tog trenutka okreneš onome što slijedi jer je bilo evidentno da bi, i da smo izdržali još nekakvih 10-ak ili 15-ak minuta, utakmica ipak otišla na stranu Caje Laboral. Zaslužena pobjeda domaćina, a mi moramo ovo što prije prebrisati, Vratiti se doma, u dva dana se skoncentrirati i pobijediti Široki."

Francuz Mickael Gelabale, koji se u Vitoriji oprostio od dosadašnjih suigrača i krenuo prema Valenciji, kazao je da mu je u Cedeviti bilo lijepo - osim što mu nije odgovarala hladnoća u Zagrebu, iako mu se grad svidio. "Dečki će mi nedostajati i želim se zahvaliti Cedeviti. Imali smo sjajno iskustvo u Euroligi, iako nismo ušli u Top 16", opisao je Gelabale, ističući i što mu je cilj u nastavku karijere: "Moj plan je vratiti se u NBA ligu."

Žan Tabak bio je zadovoljan pristupom svoje momčadi u ogledu u kojem im je bilo kakva pobjeda donosila prolazak dalje. "Mnogi ljudi su me pitali hoćemo li se moći plasirati u Top 16. Rekao sam im da vjerujem u to i sad sam sretan što smo uspjeli", opisao je hrvatski trener na klupi Caje Laboral: "Neću reći da je bilo lako i ne kažem da smo cijelo vrijeme igrali sjajnu košarku, ali momčad je reagirala prilično dobro. Igrači su se trudili, fizički i emocionalno i imali smo veliku potporu naših navijača, pogotovo večeras."

"Večerašnja pobjeda je bila bazirana na dva faktora", nastavio je Tabak poslije susreta: "Prvi je mentalni zbog važnosti utakmice, a mi smo uspjeli igrati s intenzitetom. Drugi faktor bio je pristup. Radimo na tome kako bismo na temelju čvrste obrane igrali brzo i s većim brojem napada. Želimo igrati kao što smo igrali večeras s drugom petorkom, trčati više i igrati bolju obranu."

"Još uvijek imamo nekih navika koje želim promijeniti. Ne želim reći da su to loše navike, ali nisu korisne za stil koji želim u ovoj momčadi. U sebi smo našli snagu da opstanemo, da nastavimo igrati bez obzira na probleme i da dođemo u priliku za pobjedu iako nismo igrali našu najbolju košarku", zaključio je trener domaćina.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Baskonia97:70Cedevita
Žalgiris71:53Anadolu Efes
Olympiakos82:81Armani Milano
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.12.2012. u 11:46
    Ne slažem se da sada dolaze važnije utakmice. Takvo kalkuliranje nevalja. Euroliga je privilegij i mora se igrati 100 %. Može se desiti da nagodinu gledamo Euroligu samo na TV. Onda će nastati kuknjava i drame. Nevalja nam razmišljanje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.12.2012. u 08:54
    Vidi se i Tabakov, na cemu mu cestitam, ali i Acilkn "rad"
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.12.2012. u 08:40
    Aco sjejno si ovo odradio!!! Stvarno si pozitvno djelovao na ekipu, sda ih opet popljuj pa ocekuj cuda od njih, smijesan si
    Obrisan korisnik