Nogomet

Bilić: "U momčadi ne želim kukavice, trebaju mi lavovi koji će se boriti za pobjedu"

Josip Piršljin • subota, 15.12.2012.
Bilić: "U momčadi ne želim kukavice, trebaju mi lavovi koji će se boriti za pobjedu"
Foto: Kristijan Komarica

Iza hrvatskog trenera Slavena Bilića je prva polusezona u ruskom nogometu. Lokomotiv je završio tek na osmom mjestu s čime nije zadovoljan nitko u klubu, a bivši izbornik Kockastih očekuje od svojih igrača da u nastavku prvenstva budu puno više angažiraniji na terenu.

U intervjuu za ruski portal Sportexpress.ru trener moskovskog Lokomotiva Slaven Bilić otkrio je što očekuje od svojih prvotimaca u nastavku sezone u koju nisu ušli kako su se nadali, a prisjetio se i dana dok je igrao u reprezentaciji s kojom je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

"U momčadi ne želim kukavice, trebaju mi lavovi koji će se boriti za pobjedu, koji će hrabro doći u Mahačkalu ili Grozni. Trebaju mi ljudi sa stavom i karakterom. Ako postavim igrača pred bijeli zid i kažem mu da je taj zid crn, očekujem da me ispravi. Ako on gleda u bijelo i potvrdno klima da je to crno, od njega neće biti ništa", slikovit je bio Bilić.

Lokomotiv je nakon 19 odigranih kola u ruskom prvenstvu zauzeo tek osmu poziciju, ali od četvrtoplasiranog Kubana udaljen je samo jedan bod. Bilić je istaknuo kako se momčad na proljeće mora popraviti i izboriti jednu od pozicija koje vode u Europu.

Ruskim novinarima bivši hrvatski izbornik otkrio je i nekoliko pojedinosti iz vremena dok je igrao za brončanu reprezentaciju koju je vodio Miroslav Blažević. Objasnio je i razliku između dva velika hrvatska napadača.

"Bokšića je bilo iznimno teško čuvati. 'Ubio' bi vas na terenu, ali ne bi zabio gol. S druge strane, Šukera si mogao čuvati bez problema. No, problem je što bi poslije utakmice njegovo ime uvijek bilo među strijelcima. Zabijao je praktički iz ničega", kazao je Bilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.12.2012. u 09:21
    Samo nek radi i dalje i nek se razvija. Pa već godinama nemamo trenera koji trenira neku europsku ekipu. Ako zanemarimo treniranje u Arapskim Emiratima i tamo po Kini i Iranu, praktički nemamo trenera vani. Bilić, Prosinečki, Soldo?, Niko Kovač... Lijep niz. Sretno im i nek ih služi rezultat gdje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.12.2012. u 16:27
    Ja mu želim svu sreću na proljeće,ali treba preživjeti prvih 5-6 kola proljetnog dijela prvenstva kad Lokomotiv ima užasno težak raspored!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.12.2012. u 16:00
    dobar je bilić ima on inteligencije na različitim razinama, sad kad bi to bilo dosta za biti SAF ili mourinho bilo bi puno trenera... ima još za papati i rasti ali dobar trener
    Obrisan korisnik