Nogomet

Najveći norveški klub dobio novog trenera, i to svog bivšeg igrača

Ivan Dominik • subota, 15.12.2012.
Najveći norveški klub dobio novog trenera, i to svog bivšeg igrača
Foto: Duje Bonačić

Norveški nogometni gigant dobio je novo trenersko ime na klupi, dok je u isto vrijeme norveška nogometna reprezentacija do 21 godine ostala bez svog izbornika. Naravno, radi se o istoj osobi, Peru Joaru Hansenu, bivšem igraču kluba iz Trondheima koji se odlučio za klupu svog bivšeg kluba, radije nego da vodi mlade nade svoje domovine...

Legendarni i veliki norveški nogometni gigant iz Trondheima, Rosenborg, napokon je nakon nekoliko peripetija u vezi novog trenera, dobio novo lice na svojoj klupi. Novim strategom najvećeg norveškog nogometnog kluba u povijesti imenovan je i njegov bivši igrač - Per Joar Hansen.

Sportski direktor i bivša legenda Rosenborga, Erik Hoftun, o dovođenju Hansena na mjesto novog trenera momčadi: "Odlučili smo se za povratak Rosenborgovim korijenima, a Hansen je najbolji čovjek za taj posao. Pod njim će Rosenborg igrati atraktivan nogomet s 4-3-3 formacijom i mi se nadamo te vjerujemo da će nam to donijeti uspjeh."

Hansen je dosad bio izbornik U-21 reprezentacije Norveške s kojom je, usput rečeno, odrađivao sjajan posao. No, nakon što je mjesto prvog trenera Rosenborga ostalo upražnjeno - jer je dotadašnji trener Jan Jönsson smijenjen poslije posljednje utakmice Rosenborga u skupini Europske lige zbog loših rezultata - 47-godišnji se Hansen nije previše predomišljao te je potpisao ugovor s Rosenborgom do 2015. godine.

"Osjećao sam da me uprava i struka kluba zaista žele na mjestu novog trenera momčadi. A Rosenborg je najveći norveški nogometni klub, ima visoke ciljeve i ambicije i ovo je najveći mogući posao za nogometnog trenera u Norveškoj. Stoga je ponuda bila preveliki izazov da bi se odbila", izjavio je Hansen po preuzimanju posla u Rosenborgu.

Hansen je 2004. godine već bio u Rosenborgu i to u funkciji pomoćnog trenera, a godinu dana kasnije je čak osam mjeseci obnašao dužnost glavnog trenera ekipe. Stoga mu ovaj posao i nije neka novost, ali je ipak istaknuo jednu promjenu u odnosu na prošli mandat u Rosenborgu: "Ovoga se puta osjećam doraslim izazovu", poručio je Hansen.

Mladu norvešku reprezentaciju 47-godišnjak je vodio od 2011. godine, a u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo do 21 godine starosti njegova je momčad došla do finalnog turnira, na kojem se nalazi u skupini A zajedno s Engleskom, Italijom i Izraelom. Međutim, mladi će Norvežani morati na Prvenstvo s novim izbornikom, čije ime još uvijek nije poznato.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!