Rukomet

Gobac: "Balić sada nije ni među 30 najboljih na svijetu. Uvijek je dobivao sve, ne bi se smio žaliti"

Borna Rupnik • subota, 15.12.2012.
Gobac: "Balić sada nije ni među 30 najboljih na svijetu. Uvijek je dobivao sve, ne bi se smio žaliti"
Foto: Martina Oštrić

Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, ponudio je nekoliko svojih misli o nepozivanju Ivana Balića među kandidate za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj...

Hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža nije uvrstio Ivana Balića na svoj popis od 28 imena koja će konkurirati za mjesto na nadolazećoj svjetskoj smotri. Pritom je dobio punu podršku iz Hrvatskog rukometnog saveza: Zoran Gobac smatra da se Balić previše izdiže iz kolektiva.

"Sve sam napravio da Ivano dođe u Zagreb, da bude s djetetom kako je i želio. Trpjeli smo ga iako nije dao koliko je dobio, pa dandanas plaćamo dugove njegova angažmana u klubu."

"Ako je nekome u rukometu stalo do rezultata, onda je to Slavko Goluža. Ako netko misli da smo mi u hrvatskom rukometu ludi ekshibicionisti i da svoje navodne privatne animozitete uvlačimo u cijelu priču i pilimo granu na kojoj sjedimo, onda se grdno vara", poručio je Gobac u razgovoru za Jutarnji.

"Ivano Balić bio je naš najbolji igrač, on je legenda. O njemu će se 2025. godine pričati kao o najboljem igraču svijeta u jednom vremenskom razdoblju. Ali, pazite - bio je najbolji i to samo od 2003. do 2007. On već u kontinuitetu tri do četiri godine nije ono što je bio nekada. No, on sada nije među 30 najboljih na svijetu, to je žalosna realnost", nastavio je.

Problem oko nepozivanja, objašnjavao je Gobac, ipak se svodi na Balićevo neodgovaranje na pozive.

"Nisu mu zatvorena vrata u našem rukometu. Kada završi karijeru, može biti trener, menadžer, sportski direktor. No, u izborničke vode ne uskače se preko noći i ravno iz kopački. Pokaže li želju, dokaže li se u tom smislu, uvijek će biti dobrodošao. Dobrodošao je i sada, samo bude li želio pričati i komunicirati, u što nisam sada siguran."

"Nisam rekao da nema mjesta za njega, znam da bi sigurno bio među pozvanih 28 igrača, samo da se udostojio odgovoriti na pozive Slavka Goluže koji ga je tri tjedna uzalud zvao. S Balićem je jako teško razgovarati, uvijek je bio čudan. No, rukomet je kolektivna igra u kojoj nema mjesta onima koji se pokušaju uzdići iznad kolektiva. Ivano i sam mora biti svjestan da su mu se neke mušice tolerirale dok je bio najbolji. Sad je druga priča... Moraš nešto i dati za to što dobivaš, a on definitivno nije kao nekad kad smo mu puno toga gledali kroz prste. Uvijek je od nas dobivao sve a la carte i zaista se ne bi smio žaliti", rekao je između ostaloga.

Problem ne datira samo iz Golužinog mandata, dodao je Zoran Gobac: "Červar mi se žalio da ima problem s njim, a ja sam mu rekao do porazgovaraju. On mi je lakonski odgovorio da uopće ne komuniciraju. A takav se stav više ne može tolerirati".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom16.12.2012. u 18:59
    Jeben ti mater ludu, budalo jedna, uništit ćeš mi to zadovoljstvo da pratin Hrvatsku,govno gubi se iz rukometa,80 % momčadi iz CO Zagreba, jbt ne bi da su trostruki prvaci
    The Phantom
  • Obrisan korisnik16.12.2012. u 12:30
    Kakav arogantan šupak je ovaj Gobac, ko je on ikad bil u rukometu da može komentirati igrače, šta JOSIP GOBAC JE JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA NA SVIJETU PA JE U REPKI, debeli NEODGOJENI PRIMITIVAC?! Balić bez nogu i ruku bi igrao bolje nek ovaj mamlaz, koji sebe smatra najboljim hrvatskim igračem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Dalmatinac8816.12.2012. u 12:20
    Ajde Gobac u znas vec di
    Dalmatinac88
  • Vugi716.12.2012. u 11:00
    Pa nije J. Valčić u repki zato šta je dobar...
    Vugi7
  • Obrisan korisnik16.12.2012. u 10:50
    Slavko Goluza je vodio Sisak, nemojte to zaboraviti! eminentni klub i sa tako sjajnim rezultatima, da je bio na meti Kiela i Barcelone!!Ovo je vec klasicni obracun sa Balicem, osobno sam mislio da Gobac nema muda i za to (nakon obracuna sa brojnim igracima), ali sam se preracunao... ovo nije stvar... [više na forumu]
    Obrisan korisnik