Nogomet

Srna: "Ovo je bila sjajna godina za Šahtar"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 16.12.2012.
Srna: "Ovo je bila sjajna godina za Šahtar"

Iza nogometaša Šahtara je još jedna rezultatski uspješna godina, na koju se osvrnuo kapetan tog kluba Darijo Srna. Hrvatski reprezentativac ne krije zadovoljstvo učinjenim, ali i najavljuje novi iskorak...

Šahtar iz Donjecka i u ovoj je kalendarskoj godini potvrdio dominaciju u domaćem prvenstvu, a izdanjima u prvom dijelu Lige prvaka izgleda da ukrajinski klub misli ostaviti ozbiljniji trag i u europskim natjecanjima. O svemu tome za službenu klupsku stranicu progovorio je kapetan Darijo Srna.

"Bila je ovo sjajna godina za Šahtar. Tri uzastopne godine smo prvaci Ukrajine, dvije uzastopno osvajamo kup, a ove smo sezone uzeli i superkup", započeo je hrvatski nogometni reprezentativac koji već dugi niz godina klupsku karijeru gradi u dresu kluba iz Donjecka.

"Momčad raste, sazrijeva. Mladi igrači rade iskorak u svojim karijerama i to je ono najbitnije. Pozitivna energija kluba, predsjednika i trenera prenosi se na nas", nastavio je jedan od oslonaca ovog ukrajinskog kluba.

Sjajne izvedbe u prvom dijelu sezone dovele su ih na prag osvajanja još jednog domaćeg naslova: "Ove sezone u prvenstvu već imamo 13 bodova prednosti ispred Dnipra i 14 ispred Dynama iz Kijeva. To se još nikada nije dogodilo! Šteta je jedina da smo izgubili tu utakmicu protiv kijevskog Arsenala."

Ipak, Srna i suigrači žele napravit još rezultatskih iskoraka, za što će im biti potrebno barem zadržavanje trenutačne forme. "Razina nogometa naše momčadi je iznimno visoka. Treba je održavati. Ako želimo biti uspoređivani s Barcelonom, sada je vrijeme da to ostvarimo", zaključak je bivšeg člana splitskog Hajduka.

Foto: Shakhtar.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!