Košarka

Nowitzki definitivno bez nastupa u Sloveniji

Ivor Krapac • ponedjeljak, 17.12.2012.
Nowitzki definitivno bez nastupa u Sloveniji
Foto: EPA

Dirk Nowitzki otklonio je i malu mogućnost nastupa za Njemačku na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Najbolji njemački košarkaš svih vremena i dalje se muči s ozljedom koljena, zbog koje ne igra na početku nove NBA sezone, a ti problemi utjecali su da definitivno digne ruke od nastupa na EP-u...

Njemačka reprezentacija će se na Europskom prvenstvu u Sloveniji, koje je na rasporedu od 4. do 22. rujna iduće godine, morati snaći bez pomoći Dirka Nowitzkog. Najbolji njemački košarkaš ikada nedavno je otkrio da šanse za nastup na EP-u nisu velike, a u razgovoru za Kicker, u ponedjeljak ih je i definitivno otklonio.

Kako trenutno ne može pomoći svojim Dallas Mavericksima poslije operacije koljena, zbog koje propušta početak NBA sezone, Nowitzki je otkrio da je i to bio uteg na vagi u ovakvoj odluci. "Naravno da nisam očekivao da ću propustiti 25 do 30 utakmica u sezoni", pojasnio je najbolji igrač Mavericksa, dodajući da bi bio vrlo sretan kada bi se mogao vratiti na parket prije Božića. No, točan termin povratka još ne zna.

Osim problema s koljenom, na odluku da propusti Eurobasket u Sloveniji utjecao je i Mark Cuban, vlasnik Mavericksa, koji je, kako je Nowitzki istaknuo, upalio crveno svjetlo. Cuban ni ranije nije bio sretan kada je najbolji igrač njegova kluba odlazio na reprezentativne akcije, a s obzirom da je Nijemac u 35. godini i treba mu predah, ova bi očito bila jedna previše, barem iz kuta gledanja vlasnika Mavsa.

Njemačka će, tako, bez pomoći svojeg glavnog aduta pokušati napraviti najviše što će moći u Sloveniji. Na tom putu, za početak ih čeka skupina A prvog kruga, u kojoj su i Francuska, Velika Britanija, Ukrajina, Izrael i Belgija. U drugi krug proći će tri reprezentacije iz ovog društva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.12.2012. u 23:29
    Steta sto neceg plavog anđela bit..jedan od najvecih europskih kosarkasa.
    Obrisan korisnik