Nogomet

Video: Kayserispor Roberta Prosinečkog pobijedio Kasimpasu za bijeg od zone ispadanja

Igor Šestak • utorak, 18.12.2012.
Video: Kayserispor Roberta Prosinečkog pobijedio Kasimpasu za bijeg od zone ispadanja
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U posljednjoj utakmici 16. kola turske Superlige Kayserispor Roberta Prosinečkog na svom je terenu s 1:0 slavio protiv Kasimpase. Prva je to pobjeda za momčad hrvatskog trenera nakon četiri sušna kola.

Nakon pobjede kod Elazigspora još 11. studenoga Kayserispor je nanizao četiri utakmice bez pobjede. Triput je remizirao 1:1, a poraz je doživio od Sivasspora. Nogometaši Roberta Prosinečkog crni su niz prekinuli u ponedjeljak navečer minimalnom pobjedom nad Kasimpasom.

"Osvojili smo tri vrlo važna boda. U posljednje smo vrijeme dobro igrali, posebno protiv Fenerbahčea i Trabzonspora, a danas smo napokon nagrađeni bodovima. Mislim da će nam ova pobjeda dati potrebno samopouzdanje i da će nam biti lakše u narednom periodu", izjavio je nakon utakmice Prosinečki.

Iako je Kayserispor u prvih 45 minuta imao cijeli niz dobrih situacija za pogodak, na odmor se otišlo s početnim rezultatom. Pogodak vrijedan pobjede protiv šestoplasirane momčadi Superlige uspio je postići Argentinac Pablo Mouche nakon solo-akcije u 71. minuti utakmice. Inače, momčad Kasimpase trenira proslavljeni Gruzijac Shota Arveladze.

Robertu Prosinečkom to je bila deveta utakmica na klupi Kayserispora i treća pobjeda, uz tri poraza i tri remija. Ovi bodovi vrlo su mu važni jer su smjestili Kayserispor na 13. poziciju Superlige s tri boda prednosti pred prvim klubom u zoni ispadanja. U sredini tablice vlada velika gužva pa tako petoplasirani Eskisehirspor momčadi hrvatskog trenera bježi osam bodova.

Prosinečkog novi veliki izazov očekuje već u petak, kada će svoje igrače povesti na gostovanje u Istanbul kod trećeplasiranog Bešiktaša, a nakon 17. kola u turskom prvenstvu slijedi jednomjesečna zimska stanka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis18.12.2012. u 15:00
    engleska liga je razvikana, ali nema kvalitetu. bolje perpsektive bi imali u bundesligi.
    cameosis
  • Obrisan korisnik18.12.2012. u 09:23
    Dobrim rezultatom i plasmanom s Kayseriem Robi si može osigurati transfer u neku jaču ligu i zvučniji klub. Bilo bi dobro vidjeti njega i Bilića u Premiershipu...
    Obrisan korisnik