Nogomet

Pranjić: "Sporting se raspitivao za Halilovića i Bašića, o Kovačiću me nitko nije pitao"

Josip Tolić • srijeda, 19.12.2012.
Pranjić: "Sporting se raspitivao za Halilovića i Bašića, o Kovačiću me nitko nije pitao"
Foto: Davor Sajko

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i član lisabonskog Sportinga Danijel Pranjić nije informiran o interesu portugalskog kluba za dovođenje Matea Kovačića. Kako je rekao sam Pranjić, ne bi imao ništa protiv toga, no prvo se trebaju stvoriti financijski uvjeti za transfer prodajom nekih igrača.

Mislite li da će Dinamo ove zime zadržati Kovačića i Halilovića?

ANKETA#345

Interes Sportinga za dovođenje mladog Dinamovog veznjaka Matea Kovačića nije poznat jedinom hrvatskom igraču u lisabonskom klubu, Danijelu Pranjiću, izjavio je bivši hrvatski reprezentativac za Glas Slavonije.

"Pročitao sam o tome u novinama i to je sve što znam. U klubu me nitko o Mateu ništa nije pitao. Prije nekoliko tjedana raspitivali su se za malog Halilovića i Hajdukovog kadeta Bašića, ali o Kovačiću nije bilo ni govora, pa sam pomalo iznenađen pisanjem o tom transferu", rekao je.

Odšteta od spomenutih 12 milijuna eura previsoka je za zeleno-bijele, smatra Pranjić. Put za Kovačićev transfer, međutim, mogao bi se naći u prodaji Eliasa i Rickyja van Wolfswinkela, igrača koji su na transfer-listi.

"Teško Sporting danas može izdvojiti taj novac iako nikad ne reci nikad. Ruku na srce, profil igrača kao što je Kovačić jako bi nam dobro došao u sredini terena. Znam da je Mateo vrhunski igrač. Sa samo 18 godina pokazao je cijeloj Europi o kakvom se talentu i nogometašu radi. Osobno bih volio kada bi došao", zaključio je 31-godišnji Našičanin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.12.2012. u 18:11
    Za Matea pa i za Bašića ili Halilovića bolje da ostanu još 3, 4 ili 5 godina jer tada imaju i bolju perspektivu od poturgalske lige.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.12.2012. u 13:25
    Nadajmo se Daniele da ti se oni nece pridruziti u Sportingu. Radije bismo ih negdje drugdje vidjeli.
    Obrisan korisnik