Nogomet

Prvi pratitelj Malaga testira Real, Milan pokušava preskočiti Romu

Sportnet • petak, 21.12.2012.
Prvi pratitelj Malaga testira Real, Milan pokušava preskočiti Romu
Foto: EPA

Englezi se spremaju za najnaporniji, blagdanski dio sezone. Real Madrid igra derbi kola s pratiteljem Malagom, a Milan će na kraju polusezone pokušati iznenaditi Romu.

Vrativši se sa Svjetskog klupskog prvenstva kao doprvak, Chelsea se raspucao protiv Leedsa u Liga kupu i s optimizmom čeka Aston Villu koja je prošlog vikenda šokirala Liverpool na Anfieldu. Cahill bi se trebao vratiti sa suspenzije, a Terry je još izvan stroja. Zicer kola vjerojatno je pobjeda Manchester Cityja protiv posljednjeg Readinga. Zapravo, City nema izbora nego pobijediti i nadati se da će Manchester United zapeti.

Ima temelja za takvo razmišljanje jer United, s petoricom upitnih, gostuje u Swanseaju. U idealnom slučaju Arsenal može skočiti na treće mjesto ako pobijedi u Wiganu. Forma je na njegovoj strani, samo jedan poraz u posljednjih sedam utakmica.

Poslije četiri poraza u šest utakmica, Fulham će pokušati dodatno uzdrmati Liverpool koji će vjerojatno ovisiti najviše o raspoloženju Suareza. Tottenham brani četvrtu poziciju, a pokušat će prekinuti niz Stokea od sedam susreta bez poraza. Jelavić bi trebao predvoditi Evertonov napad u Londonu, kod desetkovanog West Hama.

Tri utakmice 17. kola španjolskog prvenstva već su odigrane u četvrtak navečer, a glavna vijest veže se uz Sevillu čija se velika kriza nastavila i nakon susreta s Real Sociedadom. Nakon dugo vremena pobjedu je upisao Espanyol i to protiv posljednjeg Deportiva, dok je Real Sociedad do druge pobjede u nizu stigao nakon susreta s Levanteom.

Od onog što je preostalo najviše očiju bit će uprto prema Barceloni koja će bez svog trenera Tita Vilanove krenuti u goste Valladolidu. Nakon što se riješio Reala i Barcelone, Atletico Madrid svoj prvoligaški put nastavlja na vlastitom terenu protiv Celte Vigo, čija forma baš i nije na zavidnoj razini. No, najveći izazov imat će Kraljevski klub čiju će snagu i umijeće testirati Malaga, ujedno i njihov prvi pratitelj na ljestvici.

Odlična forma krasi i Getafe koji je neporažen već pet kola, a ovog vikenda čega ga gostovanje kod Valencije koja još uvijek igra po sistemu "toplo-hladno". Realno je za očekivati i kako će Betis nakon ogleda s Mallorcom ostati u vrhu Primere, a dvoboj začelja između Osasune i Granade mogao bi jednoj od tih ekipa biti i prekretnica u sezoni.

U posljednjem ovogodišnjem kolu Serie A najzvučniji je dvoboj Rome i Milana. Rimljani su pokvarili dojam porazom od Chieva u prošlom kolu, te su pružili priliku Rossonerima da ih preskoče na tablici eventualnom pobjedom na Olimpicu. Allegrijev sastav je nanizao četiri slavlja u prvenstvu i čini se kako kriza polako završava, te bi derbi s Romom mogao biti vrlo zanimljiv.

Već u petak lider lige Juventus odradit će gostovanje na Sardiniji kod Cagliarija, a u pokušaju Stare dame da održi sedam bodova prednosti nad Interom Conteu će nedostajati Chiellini i još nekoliko važnih igrača. Nerazzurri imaju naizgled lagan zadatak protiv Genoe na domaćem terenu, a trećeplasirani Lazio ne može biti toliko opušten na gostovanju protiv druge ekipe iz Genove, Sampdorije.

Težak je tjedan iza Napolija. Bologna ga je dva puta pobijedila u četiri dana i izbacila iz Kupa, a još mu je oduzeto i dva boda u prvenstvu zbog afere Calcioscommesse, te su na duže vrijeme suspendirani Cannavaro i Grava. Nebeskoplavi gostuju kod Siene koja je promijenila trenera, a Pescara će bez ozlijeđenog Vukušića bodove spasa tražiti protiv Catanije.

U posljednje kolo 2012. godine, nakon kojega slijedi trotjedna stanka u Ligue 1, čak tri momčadi ulaze bodovno poravnate na vrhu tablice. Uz najbolju gol-razliku i na krilima prošlotjedne pobjede u derbiju protiv Lyona (1:0), PSG mora odraditi još gostovanje kod solidnog Bresta. Pobjeda bi zaokružila uspješan jesenski nastup za momčad Carla Ancelottija, koja ima velike planove u prvenstvu, ali i u Ligi prvaka.

Lyon Dejana Lovrena pokušat će se od poraza na Parku prinčeva oporaviti u domaćem ogledu protiv Nice. Gosti su nimalo bezopasan protivnik koji je uz pogotke Darija Cvitanića skupio vrlo respektabilan broj bodova i domogao se visokog petog mjesta na tablici. Marseille će pak u derbiju kola, okršaju slavnih klubova, ugostiti Saint Etienne. Les Verts silno su željni pozitivnog ishoda na Velodromeu kako bi potvrdili svoj status jednog od najugodnijih iznenađenja prvenstva i zadržali priključak s najboljim momčadima Francuske.

U Lilleu će snage odmjeriti dva jesenska sudionika Lige prvaka, istoimeni domaćin i aktualni prvak Montpellier, a pod posebnim će povećalom biti i pokušaj Lorienta da pobjedom nad Reimsom sačuva četvrto mjesto uoči zimske pauze. Dvije posljednjeplasirane momčadi, Troyes i Nancy, moraju na noge Bordeauxu i Bastiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dalmoš21.12.2012. u 21:31
    uzalud im loviti treće misto jer su izbačeni iz europskih natjecanja sljedeću sezonu.. nek se puste u ligi a u lp nagaze do kraja.. osmina Porto, imaju solidne šanse a dalje je sve moguće.. nisu uzalud dominirali skupinom, pellegrini je to fino posložio..
    dalmoš
  • Obrisan korisnik21.12.2012. u 19:43
    malaga mora dobiti ako i misli uvatiti treće misto
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.12.2012. u 19:28
    Ajmo Malagaa! :))
    Obrisan korisnik