Tenis

Ivan Ljubičić vraća se tenisu: Postaje trener Filipa Krajinovića

Vedran Babić • petak, 21.12.2012.
Ivan Ljubičić vraća se tenisu: Postaje trener Filipa Krajinovića
Foto: Mario Plavčić

Izbivanje Ivana Ljubičića iz svijeta tenisa nije dugo trajalo. Proslavljeni hrvatski tenisač vraća se na Tour, ali ne u ulozi igrača, već kao trener mladog Srbina Filipa Krajinovića...

Nakon što je u travnju ove godine odigrao svoj posljednji profesionalni meč u karijeri, Ivan Ljubičić (33) uzeo je određeni predah od tenisa.

No, u posljednjim danima tekuće godine prihvatio se novog posla - treniranja 20-godišnjeg srpskog tenisača Filipa Krajinovića, trenutno 419. na ATP ljestvici.

Kao veliki talent Krajinović se brzo počeo probijati u seniorskom svijetu. U svibnju 2010. godine igrao je polufinale ATP turnira u Beogradu, a mjesec dana kasnije dosegao je svoj najviši renking do sada, 170. mjesto.

Međutim, nakon toga krenuli su problemi s ramenom zbog kojih je 2011. godine nastupio na samo četiri turnira (posljednji od njih u lipnju). U srpnju iste godine podvrgnuo se operaciji.

Na turnire se vratio krajem veljače ove godine kao 1393. tenisač svijeta, no do kraja sezone popeo se do već spomenute 419. pozicije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios21.12.2012. u 14:30
    interreg, zato ti si ti zapamtio što mu se dogodilo i najbolje da ti čuvaš Ljubu dok on siroti slijepo vjeruje...
    rios
  • Obrisan korisnik21.12.2012. u 12:04
    Nije zaboravio nego Filip je Hrvat zapravo,al eto,dečko je rođen u Srbiji i nije htio mjenjati državljanstvo . Fićo je trenirao sa svima našima..igra pod srpskom zastavom,al više je naš neg njihov.
    Obrisan korisnik
  • interreg21.12.2012. u 11:28
    E moj Ljubo vec si sve zaboravio sto ti se dogodilo. Ja to ne bi mogao ali ne zbog mrznje nego im vise ne vjerujem ni rijec.
    interreg