Košarka

Fotis Katsikaris potvrđen kao novi izbornik reprezentacije Rusije

Branimir Korać • nedjelja, 23.12.2012.
Fotis Katsikaris potvrđen kao novi izbornik reprezentacije Rusije
Foto: Marin Sušić

Posljednjih tjedana se dosta spominjalo kako bi novi izbornik reprezentacije Rusije trebao postati grčki stručnjak Fotis Katsikaris, a potvrda toga stigla je od strane predsjednika Ruskog košarkaškog saveza...

Nakon što je David Blatt još uoči Olimpijskih igara najavio kako neće voditi Rusiju u budućnosti, čelnici Saveza su krenuli u potragu za njegovom zamjenom.

Je li Katsikaris dostojna zamjena za Blatta?

ANKETA#359

Od prvog dana su naglašavali da nema žurbe s izborom i da će konačnu odluku donijeti tek kada budu sto posto sigurni u ispravan izbor. Odluka je konačno donesena i Rusija će od ponedjeljka imati novog izbornika.

Grčki stručnjak, inače aktualni trener Bilbaa Fotis Katsikaris bit će novi izbornik Rusije. U početku nije bio među glavnim favoritima, međutim s vremenom su njegove dionice sve bolje kotirale.

"Fotis će u reprezentaciji biti angažiran samo u ljetnom razdoblju. Nismo od njega tražili da napusti Bilbao, sam je želio ostati i na klupi svog kluba", potvrdio je predsjednik Ruskog košarkaškog saveza Aleksandr Krasnenkov.

Inače, Katsikaris će slijediti primjer Jasmina Repeše koji je pronašao "rupu" u pravilniku španjolske lige, u reprezentaciji će biti samo tijekom ljeta nakon završetka klupskog dijela sezone jer liga brani simultano vođenje kluba i reprezentacije.

Katsikaris tako po drugi put mijenja Davida Blatta, prvi put je to učinio još tamo 2005. godine kada je Blatt preselio iz St. Peterburga u Benetton, a Katsikaris stigao na njegovo mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!