Košarka

Planinić i dalje briljira, double-double u pobjedi nad Lokomotivom

Branimir Korać • nedjelja, 23.12.2012.
Planinić i dalje briljira, double-double u pobjedi nad Lokomotivom
Foto: EPA

Zoran Planinić uživa u odličnoj sezoni. Iz utakmice u utakmicu potvrđuje visoku kvalitetu, a ponovno je bio ponajbolji pojedinac u redovima Himkija koji je u ruskom prvenstvu u produžetku bio bolji od Lokomotiva iz Kubana 104:100...

Nakon velike pobjede protiv moskovskog CSKA na svom parketu, Himki je imao još jednu tešku utakmicu, ovaj put je ugostio momčad Lokomotiva iz Kubana. Kako se i očekivalo, Lokomotiv je pružio snažan otpor, a Himki je na kraju ipak slavio u produžetku 104:100.

Nakon neizvjesnih 40 minuta nije bilo pobjednika i otišlo se u produžetak gdje je Himki ipak pokazao da je bolja momčad. Predvođen odličnim Zoranom Planinićem koji je u produžetku ubacio važnih osam poena, Himki je uspio doći do pobjede i to nakon serije Planinića i Riversa za odvajanje u zadnjih minutu i pol.

Planinić je odradio odličnih 40 minuta za vrijeme kojih je ubacio 20 poena, podijelio čak 12 asistencija i uhvatio tri skoka. U domaćim redovima uz njega se istaknuo i Vitalij Fridzon s 22 poena. Krešo Lončar je za 14 minuta ubacio četiri poena i uhvatio četiri skoka.

Gostima nije pomoglo niti 33 poena i deset asistencija Nicka Calathesa te 17 poena i šest skokova Derricka Browna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.12.2012. u 21:13
    Još jedna izvrsna utakmica
    Obrisan korisnik
  • africa_2323.12.2012. u 19:43
    Zoki briljira ove sezone.
    africa_23