Nogomet

Izabrani najbolji nogometaš i najbolji trener Srbije

Borna Rupnik • utorak, 25.12.2012.
Izabrani najbolji nogometaš i najbolji trener Srbije
Foto: Kristijan Komarica

Branič Chelseaja proglašen je za najgoljeg nogometaša Srbije, a titulu je uzeo s naslovom prvaka Europe u svojim vitrinama. Izabran je i najbolji trener...

Branislav Ivanović, branič engleskog Chelseaja i reprezentativac Srbije, izabran je za najboljeg nogometaša svoje zemlje u 2012. godini.

Ivanović je s klubom sa Stamford Bridgea osvojio Ligu prvaka, pobjedom nad Bayernom u dramatičnom finalu na Allianz Areni u Münchenu.

"Ova mi nagrada mnogo znači, izbor za najboljeg igrača u državi priznanje je za cjelokupnu dosadašnju karijeru. Sretan sam, a zahvale želim uputiti svojoj obitelji i svojim suigračima iz Chelseaja i iz Srbije, oni su mi pomogli doći na ovu razinu. Sada mi je cilj zadržati ovaj standard, pa čak i poboljšati ga", izjavio je dobitnik nagrade, koji iza sebe ima 57 reprezentativnih nastupa, uz sedam pogodaka. Srbija je sljedeći protivnik Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Za najboljeg trenera Srbije proglašen je 58-godišnji Dragomir Okuka, koji je Jiangsu Sainty odveo do drugog mjesta u kineskom prvenstvu. Okuka je za najboljeg trenera proglašen i u Kini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.12.2012. u 12:21
    zasluženo
    Obrisan korisnik