Nogomet

Partizan i Zvezda dobili zabranu dovođenja novih igrača

Josip Piršljin • srijeda, 26.12.2012.
Partizan i Zvezda dobili zabranu dovođenja novih igrača
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Čak devet srpskih nogometnih prvoligaša, među kojima su i dva najveća kluba Partizan i Crvena zvezda, dobili su zabranu dovođenja novih igrača. Tamošnji nogometni savez time ih kažnjava zbog nepodmirenih dugova.

Disciplinska komisija Srpskog nogometnog saveza (FSS) donijela je odluku da se zabrani dovođenje i registriranje novih igrača onim klubovima koji nisu podmirili svoje financijske obaveze. Od prvoligaša tu je zabranu dobilo čak devet klubova, među njima i dva najveća.

Partizan, Crvena zvezda, Jagodina, Javor, Sloboda, BSK, Novi Pazar, Smederevo i OFK Beograd u nadolazećem zimskom prijelaznom roku neće moći pojačavati svoje redove novim nogometašima, a zabrana će vrijediti sve dok se financijska dugovanja prema bivšim igračima, trenerima i zaposlenicima do kraja ne podmire.

"Svakom klubu koji podmiri postojeća dugovanja ili postigne sporazum s drugom stranom o isplati duga i o tome dostavi adekvatan dokaz bit će trenutačno ukinuta izrečena mjera zabrane. Svim klubovima protiv kojih je pokrenut postupak ostavljena je mogućnost prodaje igrača, kako bi osigurali sredstva, a u međuvremenu neće moći dovoditi nove igrače", poručili su iz FSS-a.

Partizan je kažnjen jer nije isplatio dugovanja Nogometnom klubu Komgrap i bivšem treneru Aleksandru Stanojeviću, dok je Zvezdi stavljena zabrana zbog nepodmirenih troškova Borcu i Javoru, te još četvorici bivših igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.12.2012. u 19:27
    Hajduk, Zadar, Zagreb,Osijek, Cibalia, Split, ... Nazalost vise je klubova koji ne podmiruju dugove nego ovih koji normalno rade
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.12.2012. u 16:48
    Samo Hajduku?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.12.2012. u 15:00
    Da se ovo bar dogodi Hajduku, pa da napokon možemo koristiti samo igrače iz vlastitog pogona!
    Obrisan korisnik