Nogomet

Meirelesu smanjena kazna, snimka dovela do djelomične rehabilitacije

Ivor Krapac • četvrtak, 27.12.2012.
Meirelesu smanjena kazna, snimka dovela do djelomične rehabilitacije
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Tjedan nakon što je objavljeno da će morati propustiti narednih 11 utakmica svojeg Fenerbahčea zbog pljuvanja suca u ogledu s Galatasarayem u turskom prvenstvu, portugalski veznjak Raul Meireles dočekao je bolju vijest nakon sastanka turskih disciplinaca. Meirelesu je suspenzija smanjena na četiri utakmice...

Poslije detaljnog pregleda snimke tog događaja, disciplinska komisija turskog nogometnog prvenstva utvrdila je da Raul Meireles nije zaslužio tešku, 11 utakmica dugu suspenziju zbog zbivanja tijekom ligaškog ogleda njegova Fenerbahčea i Galatasaraya. Portugalski reprezentativni veznjak prvotno je bio kažnjen zbog pljuvanja suca, ali snimka je pokazala da toga nije bilo, pa će Meireles morati pauzirati puno manje, sa smanjenjem suspenzije na četiri susreta.

U detaljnom objašnjenju svoje odluke, turski disciplinci poručili su da nisu utvrdili da je bilo pljuvanja, no 29-godišnji portugalski veznjak bez ikakve dvojbe jest postupio nesportski, s neprimjerenim riječima upućenim sucu nakon što mu se jako približio. Kako nije otkriveno ono zbog čega je isprve bio kažnjen, došlo je do promjene odluke.

Disciplinci su pojasnili da je Portugalac jednu utakmicu kazne dobio zbog isključenja poslije kojega je krenuo prema sucu, a još tri zbog nesportskog ponašanja. No, s obzirom da se poslije prvotne odluke pobunio tvrdeći da nije kriv za ono za što je bio optužen, za Meirelesa je ovo bila barem mala pobjeda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.12.2012. u 14:13
    Daleko su bolji a essien još ima jako puno za ponuditi... pa ne bi ga valjda mou dovodio bezveze?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.12.2012. u 08:30
    ne razumijem chelsea,zašto su dali meirelesa i essiena kad ionako imaju tanku veznu liniju,pa sad moraju stalno igrat s istih 13-14igrača. po meni su oba dvojica definitivno bolji od recimo mikela
    Obrisan korisnik