Košarka

Banić na odlasku iz Rusije, moguć povratak u Bilbao

Ivor Krapac • petak, 28.12.2012.
Banić na odlasku iz Rusije, moguć povratak u Bilbao
Foto: EPA

Nakon pola sezone bez puno minuta u dresu Uniksa iz Kazana, Marko Banić je na odlasku iz kluba s kojim je u lipnju potpisao trogodišnji ugovor. Vijesti iz Rusije govore da trener Aco Petrović ne računa na 28-godišnjeg hrvatskog centra, na službenoj stranici VTB lige već je objavljeno da Banić više nije član momčadi, a u potrazi za mogućom novom destinacijom, spominje se Uxue Bilbao Basket, klub u kojem je bivši član Zadra igrao sedam godina...

Iako je u lipnju potpisao trogodišnji ugovor, za Marka Banića nije bilo puno sreće u Uniksu iz Kazana. Mučeći se s ozljedom, 28-godišnji hrvatski reprezentativni kandidat igrao je vrlo malo, a kako se može saznati na službenoj stranici VTB lige, Uniksov trener Aco Petrović na njega više ne računa, s okretanjem drugim opcijama pod košem.

Banićevi problemi počeli su još na samom početku sezone, s propuštanjem kvalifikacijskog turnira za Euroligu, a nije postalo puno bolje ni kasnije. Poslije povratka na teren, bio je u akciji samo u dvije Uniksove utakmice u Eurokupu, ali bez veće minutaže.

Koji će biti sljedeći korak u karijeri 28-godišnjeg Zadranina, zasad još nije poznato, ali kako piše lokalni portal aupabilbaobasket.com, za njegovo dovođenje zainteresiran je Uxue Bilbao Basket, čiji je član bio u razdoblju od 2005. do prošlog ljeta, nakon što je od '02. do '05. igrao za Zadar. Po pisanju portala, Banića bi u dresu bivšeg kluba volio vidjeti glavni sponzor, ali još se čeka što će o tome reći trener Fotis Katsikaris, koji bi hrvatskom centru trebao pronaći mjesto u sastavu.

Ukoliko dođe do Banićevog povratka, najizgledniji kandidat za odlazak iz kluba iz Baskije je Milovan Raković, najpoznatiji po razdoblju provedenom u Montepaschiju i Žalgirisu.

Inače, u Bilbau već igra jedan hrvatski košarkaš, Riječanin Fran Pilepić. No, Pilepić nema veću minutažu, bez prave prilike u rotaciji Fotisa Katsirakisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.12.2012. u 23:37
    nisi trebo ni otilazit iz bilbaa
    Obrisan korisnik
  • Master Yoda28.12.2012. u 22:39
    hahahahaha, postoji još jedan aco petrović, nije to ovaj cedevitin
    Master Yoda
  • africa_2328.12.2012. u 21:23
    , Uniksov trener Aco Petrović na njega više ne računa, s okretanjem drugim opcijama pod košem. ?!?!?!
    africa_23