Košarka

Stoudemire: "Inzistiranje trenera na obrani pomoći će mi da napredujem"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 03.01.2013.
Stoudemire: "Inzistiranje trenera na obrani pomoći će mi da napredujem"
Foto: EPA

U utakmici protiv Portlanda Trail Blazersa Amare Stoudemire vratio se nastupima u dresu New Yorka. Susret je nakon više od šest godina započeo s klupe, a istaknuo je i zadovoljstvo forsiranjem obrane kod trenera Woodsona.

Amare Stoudemire vratio se u momčad New York Knicksa u porazu od Portland Trail Blazersa, a nakon 417 utakmica i više od šest godina susret u NBA ligi nije započeo u startnoj petorci.

" Događalo se i prije. Vraćao sam se na parket i 2006. godine od ozljede, te sam također nekoliko tjedana ulazio s klupe u igru. Nakon što sam uhvatio pravu formu počinjao sam svaku utakmicu do danas", poručio je ovom prilikom centar Knicksa za NY Daily News.

Odmah potom ponudio je "klasičnu" izjavu u ovim prilikama: "Nemam problema i da stalno ulazim s klupe ako će momčad pobjeđivati i igrati dobro."

Isto tako, dotaknuo se vlastite igre u obrani, odnosno napretka koji se od njega može očekivati u tom segmentu igre: "Mislim da će mi činjenica da imam po prvi puta u karijeri trenera koji inzistira na obrani pomoći da napredujem. Nikada u životu dosada nisam morao učiti igrati obranu."

"No, sada kada imam trenera koji poznaje strategiju i zna kako se obraniti od određenih napadačkih akcija, vjerujem da će moja igra doseći novu razinu", zaključak je Stoudemirea, kojeg je u u velikom dijelu karijere vodio Mike D'Antoni, kojem je napadačka igra osnovna trenerska filozofija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.01.2013. u 11:54
    Stvar je u tome da je melo i prije znao igrati obranu,samo mu se nije dalo ponekad,a stat je ni ne zna igrati niti je imao volje igrati.a woodson je bio pomocnik dantoniju jos otkad je ovaj stigao u NY.ovo je nista drugo nego pokusaj diskreditiranja trenera koji je stoudemireu i omogucio ovakav... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • xavier04.01.2013. u 10:14
    ovo je stvarno smiješno...obrana je prvenstveno stvar volje...a on toga očito nema neću ni spominjati da je Woodson bio u Knicksima (kao asistent D'Antoniju) i prije nego je postao prvi trener...
    xavier
  • Obrisan korisnik04.01.2013. u 08:07
    Čovjek ima ugovor na 100 milja i kaže da prvi put ima trenera koji hoće da igra obranu...kralj!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.01.2013. u 00:51
    ajmo legendoo..pokazi svima sta znas i umijes..ako je melo poceo igrat obranu ne vidim zasto i ti nebi
    Obrisan korisnik