Rukomet

Goluža: "Tražim jaku obranu i što manje igre šest na šest"

Ivana Strahija • nedjelja, 06.01.2013.
Goluža: "Tražim jaku obranu i što manje igre šest na šest"
Foto: Marlon Janiček

Hrvatska rukometna reprezentacija već je duboko zagazila u finalni dio priprema za Svjetsko rukometno prvenstvo. U nedjelju je očekuje i prva pripremna utakmica...

Najbolji hrvatski rukometaši nalaze se u Istri, gdje se pripremaju za Svjetsko prvenstvo, koje u Španjolskoj započinje 12. siječnja. U nedjelju će odigrati i prvu pripremnu utakmicu, protiv Norveške u Puli, od 18 sati.

Pred prvu probu je izbornik Slavko Goluža dobro raspoložen, zadovoljan do sad odrađenim. Za dvije utakmice protiv Norvežana izbornik ima plan: "Tražit ću dobru, jaku obranu i dosta trčanja, mnogo laganih pogodaka, uz što manje igre šest na šest. S druge strane, lagane pogotke ne smijemo primati."

Po posebnom programu trenirali su Domagoj Duvnjak, kao i Blaženko Lacković, koji se iz Njemačke vratio sa sjajnim vijestima: "Liječnik je kazao da je sve u najboljem redu i da mogu sve raditi. Naravno, treba prvo dobro razgibati prst, šest tjedana ga nisam koristio", kazao je Lac HRT-u.

Zbog toga Goluža Lackovića ni neće koristiti protiv Norveške, kao ni Igora Vorija, od nedavno člana PSG-a. Neće igrati ni Duvnjak, ali ni Damir Bičanić.

Drugu utakmicu protiv Norvežana Hrvati igraju u ponedjeljak od 18 sati, a taj će susret hrvatski ljubitelji rukometa, za razliku od onog u nedjelju, moći pogledati u izravnom prijenosu na HRT-u.

Nakon tog drugog susreta izbornik bi trebao objaviti svoj konačni popis za Španjolsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • mago07.01.2013. u 13:44
    mago
  • Obrisan korisnik06.01.2013. u 20:42
    Problem je u tome što i Francuzi imaju brze igrače, te su većina ekipa prisiljeni igrati 6 na 6 sa Francuzima, jer recimo Danska isto igra brz rukomet, pa nije mogla ništa na SP-u 2011 protiv Francuza, tak da činjenica je da se mora bolje popraviti igra na postavljenu obranu, jer nam je to problem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.01.2013. u 18:36
    zna tko rezultati? nema nigdje ni live rezultata?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.01.2013. u 18:15
    Protiv Francuza je ulazak u duel 6 na 6 unaprijed izgubljen mec.I opcenito... sto bi igrali dizel rukomet, kad imamo igrace za brz rukomet, uz sjajnu obranu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.01.2013. u 17:53
    @dylandog - u jednu ruku se slažem, ali onda opet - nije li 6-na-6 forte Francuza? Ne bi li se oni izgubili u brzoj utakmici i tranziciji - kada ne mogu staviti svoje divove ispred vratiju, i pustiti naše da se zabijaju u njih, a ako ne u njih neka nerezonski pucaju prema Omeyeru? Nekako si mislim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik