Košarka

Težak poraz Lietuvos Rytasa, Radošević među boljima

Branimir Korać • nedjelja, 06.01.2013.
Težak poraz Lietuvos Rytasa, Radošević među boljima
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Košarkaši Lietuvos Rytasa upisali su još jedan poraz u VTB ligi, ovaj put na svom parketu protiv Spartaka iz St. Peterburga. Gosti su bili vrlo uvjerljivi i visoko su slavili 83:63...

Deseta utakmica košarkaša Lietuvos Rytasa u VTB Promo kupu donijela im je peti poraz. U Vilniusu su ugostili jaki Spartak iz St. Peterburga koji ih je visoko svladao 83:63 i tako im otežao situaciji u borbi za osminu finala.

Lietuvos se vrlo dobro držao velikim dijelom susreta, međutim drugo poluvrijeme je bilo kobno, u njemu su gosti preuzeli dominaciju i što se meč više bližio kraju, izgledali su sve bolje.

Dominacija Spartaka bila je posebno očita u posljednjih deset minuta kada su vrlo dobrom obranom potpuno slomili napore domaćina i uspjeli su stvoriti visoku prednost te na kraju slaviti.

Sjajnu utakmicu u gostujućim redovima odradio je bivši Cibos Zack Wright koji je ubacio 23 poena uz sedam skokova i sedam asistencija. Sa 16 poena ga je slijedio Janis Strelnieks. Kod Lietuvosa su se istaknuli Janis Blums s 15 poena i hrvatski reprezentativac Leon Radošević koji je za 32 minute ubacio 13 poena (4/9 za dva) uz pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!