Nogomet

Tonel pronašao novi angažman u portugalskom prvoligašu

Josip Piršljin • utorak, 08.01.2013.
Tonel pronašao novi angažman u portugalskom prvoligašu
Foto: Kristijan Komarica

Portugalski branič Tonel koji je sve do nedavno branio boje zagrebačkog Dinama pronašao je novi klub u kojem će nastaviti karijeru. Vraća se u domovinu, a do ljeta 2014. će biti igračem Beire Mar.

Bivši stoper aktualnog hrvatskog prvaka Dinama Tonel nije dugo bio bez kluba. Nakon što se sporazumno rastao s Modrima, Portugalac je novi angažman pronašao u domovini. Ugovor na godinu i pol dana potpisao je s prvoligašem Beira Marom.

"Beira Mar me kontaktirala prije nekog vremena. Tada su mi izložili projekt koji mi se svidio, a kako sam se želio vratiti u Portugal, nisam ni trenutka dvojio oko dolaska u Aveiro. Došao sam pomoći, posebno mlađim igračima u momčadi. Znam da fizički nisam u najboljem stanju, treba mi malo vremena, ali želim se staviti na raspolaganje treneru što je prije moguće", prenosi njegove riječi Večernji list.

Tonelov novi klub nalazi se na devetoj poziciji Primeire s 14 bodova i samo tri pobjede iz prvih 13 prvenstvenih susreta. Predstoji mu žestoka borba za plasman jer ga od zone ispadanja u kojoj se nalaze Vitoria Setubal i Moreirense dijeli samo tri boda.

"Iznenadile su me poteškoće koje ima Beira Mar jer znam da ova momčad može bolje", kazao je pouzdani stoper koji je u Dinamo došao na "mala vrata", ali je ostavio dubok trag.

Nakon što je profesionalnu karijeru počeo u rezervnoj momčadi Porta, Tonel je otišao na posudbu u Academicu. Prije nego što je potpisao za lisabonski Sporting igrao je u Maritimu, a na ljeto 2010. došao je u Zagreb. Za Dinamo je odigrao 45 utakmica i zabio četiri gola od kojih je najvažniji onaj Mariboru koji je odveo Modre u Ligu prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.01.2013. u 13:31
    Sada je sigurna oklada da Beira-Mar ostaje u ligi!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.01.2013. u 12:04
    Sretno, ali i veliko HVALA na profesionalnom pristupu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.01.2013. u 11:30
    Sretno!
    Obrisan korisnik