Nogomet

Jakoliš: "Nadam se da ću biti uspješan kao Vukušić"

Ivor Krapac • utorak, 08.01.2013.
Jakoliš: "Nadam se da ću biti uspješan kao Vukušić"
Foto: Duje Bonačić

Hajduk je u utorak na susretu s novinarima predstavio dvojicu novih igrača, Antonija Jakoliša i Zorana Nižića, koji će pomoći momčadi Miše Krstičevića u drugom dijelu sezone u MAXtv Prvoj ligi. I jedan i drugi bili su sretni poslije potvrde da će igrati u dresu Hajduka, s povratkom kući nakon inozemnih epizoda...

Nakon boravka u Šibeniku i inozemnog angažmana u Ukrajini, prvo u Dnipru, pa na posudbi u Kryvbasu, Antonio Jakoliš vratio se u Hrvatsku pristupivši Hajduku, a na predstavljanju u splitskom klubu, kazao je da je sretan zbog dolaska u bijeli dres - kao što je sretan i njegov otac, koji je Hajdukov navijač i smatrao je da je ovo najbolji izbor za njega.

"Kao mali sam praktički sanjao o tome zbog toga jer je moj otac zagovarao da odem u Hajduk", opisao je 20-godišnji novi član Splićana: "Ovaj klub je daleko najveća institucija u Hrvatskoj, svojim radom i zalaganjem želim doprinijeti Hajduku. Na meni ostaje da se dokažem treneru i da ostvarimo svoje zamisli."

Na probi mladić iz Obale Bjelokosti

Na Hajdukovim pripremama bit će još jedan novi igrač, ali zasad samo na probi. Pristigao je 18-godišnji napadač Jean Evrard Kouassi iz Obale Bjelokosti, koji će u narednih osam dana trenirati sa Splićanima u Međugorju.

Kouassi već ima i nešto iskustva u dresu nacionalne momčadi svoje zemlje u mlađim dobnim kategorijama, sa sedam nastupa uz po dva pogotka i asistencije za U-17 reprezentaciju Obale Bjelokosti.

Iz razdoblja dok je igrao u Šibeniku, Jakoliš se prisjetio susreta s Hajdukom u Kupu u sezoni u kojoj je njegov novi klub osvojio to natjecanje, poželivši da se to reprizira, ovog puta s njime na "pravoj" strani. Prisjećajući se boravka u Ukrajini, to razdoblje nije opisao kao promašaj, bez obzira što nije imao veliku minutažu - barem ne u prvoj momčadi, s obzirom da je u Kryvbasu igrao nešto više za drugi sastav toga kluba.

"Bilo je to novo iskustvo. Otišao sam kao dječak, s 19 godina, okusio sam inozemni kruh, naučio što je pravi rad i kako se treba ponašati na terenu i na treninzima", istaknuo je novi adut Hajduka, dodajući da će u Krstičevićevoj momčadi moći pomoći na krilu, na lijevoj ili desnoj strani, ili kao polušpica ili špica, ovisno o tome gdje će trener smatrati da je najpotrebniji.

Jakoliš će u Hajduku nositi broj 13, koji je početkom sezone, prije odlaska u Pescaru, imao Ante Vukušić, čega se novi član Splićana dotaknuo na predstavljanju: "Birao sam između 13 i 15, izabrao sam 13, u Kryvbasu sam igrao s Bartulovićem, rekao mi je da je taj broj dobar i da ga uzmem. Nadam se da ću biti uspješan kao Vukušić, znam da je na meni veliki teret, ali nadam se da ću to opravdati."

Sergije Krešić najavio dolazak Brazilaca

Osim što je pozdravio Jakoliša i Nižića na njihovom predstavljanju, Hajdukov sportski direktor Sergije Krešić dotaknuo se još nekih igračkih novosti. Krešić je najavio dolazak dvojice Brazilaca napadačkih sklonosti, ne otkrivajući njihova imena, s isticanjem da se radi o dvojcu na koje će Mišo Krstičević moći računati odmah, bez probnog roka. Potpisat će na jednu godinu, s opcijom produženja za još jednu.

Komentirajući sve nove igračke angažmane, Hajdukov sportski direktor kazao je da se radi o igračima koji dolaze bez odštete.

Zoran Nižić će se za svoje minute pokušati izboriti u obrani. Riječ je u 23-godišnjem nogometašu koji je karijeru započeo u Zmaju iz Makarske, a potom je tri godine bio u belgijskoj drugoj ligi, u dresu FC Brusselsa.

Sretan i ponosan što je sada u Hajduku, Nižić se za svoju priliku izborio nakon što je neko vrijeme radio s momčadi: "Bilo je malo neizvjesno, ali trenirao sam i uživao što sam ovdje, tako da nije bio problem čekati. Postojali su neki tehnički problemi s papirima, ali ispalo je super."

"Mislim da mi je inozemni odlazak samo pomogao, i igrački i životnim iskustvom. Imam 85 utakmica u nogama, nije bila prva nego druga liga, ali mislim da sam okusio pravi grad - došao sam izrazito mlad, s 19 godina, skupio sam dovoljno iskustva i sada sam spreman odgovoriti zahtjevima prve lige", dodao je novi obrambeni igrač Hajduka, koji je svjestan gužve u obrani Splićana.

"Mislim da je konkurencija izrazito velika, to može izvući samo pozitivne stvari iz mene, da dajem 100 posto od sebe. Mislim da je obrana izvukla dobar dio utakmica, primili su jako malo golova. Bit će teško, ali tu sam da treniram, da se izborim za mjesto i da iskoristim priliku kada je dobijem", zaključio je Nižić.

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 75:10-55
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 75:10-55
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.01.2013. u 18:36
    ivo, ruki je još i da neke golove, zato jer je bila tolika pompa, očekivalo se puno i znalo se da je napadač i uvik je igrao, dok ovaj tip nit će igrat, nit se zna koja je pozicija niti što se od njega očekiva, a u šibeniku je uz to i bija bahat
    Obrisan korisnik
  • Ivo Krečak08.01.2013. u 18:02
    nosija je i rukavina broj 13,nek zabije koliko i on
    Ivo Krečak