Nogomet

Bilić: "Glavni je cilj ove sezone kvalificirati se za Europu"

Josip Tolić • srijeda, 09.01.2013.
Bilić: "Glavni je cilj ove sezone kvalificirati se za Europu"
Foto: Kristijan Komarica

Bivši hrvatski nogometni izbornik i trenutni trener Lokomotiva Slaven Bilić izjavio je kako mu je ove sezone cilj s klubom plasirati se u europska natjecanja, a dugoročno biti najbolji u Rusiji. Da će samo pola godine nakon preuzimanja klupe stvari odmah sjesti na mjesto teško je očekivati, smatra bivši igrač Sergej Gurenko koji hrvatskom stručnjaku daje podršku.

Iza Slavena Bilića teških je pola godine na kormilu ruskog prvoligaša Lokomotiva. Prvu polusezonu nakon odlaska s klupe hrvatske nogometne reprezentacije Bilić je odradio korektno, ali mjesta za napredak svakako još ima jer Lokomotiv je daleko od željenih pozicija na ljestvici.

"Kad sam stigao, napisali smo plan za budućnost i glavni je cilj bio osvojiti prvenstvo. Za ovu sezonu, to je kvalificirati se za Europu, što znači završiti u prvih pet", izjavio je bivši hrvatski izbornik za službene stranice Uefe.

Lokomotiv se nakon jesenskog dijela ruske Premier lige nalazi na osmoj poziciji s 31 bodom, tek jednim manje od četvrtoplasiranog Kubana iz Krasnodara. Sam vrh ljestvice, međutim, dosta je daleko. Anži na drugom mjestu bježi deset, a vodeći CSKA čak 12 bodova.

"Ako dobijemo priliku za više, osvojiti ligu ili kvalificirati se za Ligu prvaka, učinit ćemo sve kako bismo to i napravili. Nikad se ne predajemo", dodao je Bilić.

44-godišnji trener zaključuje kako se crveni u proljetnom dijelu sezone moraju popraviti u nekoliko segmenata žele li do toga cilja - "igrati čvršće, mirnije bez lopte i s predumišljajem", no sve u svemu zadovoljan je karakterom momčadi.

Podršku hrvatskom stručnjaku dao je Sergej Gurenko, bivši bjeloruski reprezentativac i čovjek koji je za moskovski sastav prikupio više od 250 nastupa.

"Nemoguće je stvoriti novu momčad iz ničega za samo pola godine. Bio bih sretan da se Loko kvalificira za Europu, no isto tako ne bi me iznenadilo da završi izvan prvih osam. Za mene, Bilić je učinio sve što može. Štogod da se dogodi, trebali bi mu dati šansu barem do kraja ove godine", izjavio je trenutni trener bjeloruskog prvoligaša Torpeda iz Žodina.

Uz dovođenje pojačanja poput hrvatskog reprezentativca Vedrana Ćorluke, Reta Zieglera, Aleksandra Samedova i Damea N'Doyea Bilić je napravio puno pozitivnih pomaka u momčadi, smatra Gurenko i ističe kako su momčadi potrebni još jedan branič i kreativni vezni igrač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2013. u 15:20
    Bilić je dobar trener i samo zbog njega i naših igraća pratim Rusku ligu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.01.2013. u 20:06
    Ništa ti u Rusiji napraviti nećeš,jer nemaš iza leđa HDZ,..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.01.2013. u 19:58
    S obzirom kakve momčadi, budžete i vlasnikeimaju drugi klubovi iznad njega Bilić izvodi čuda tamo, sretno i nadam se da ćeš dogurati do Europe! :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.01.2013. u 13:29
    samo 1 bod do četvrtog mjesta? pa onda je itekako moguće da dohvate europu i budu u prvih 5.
    Obrisan korisnik