Nogomet

Derbi Manchester Uniteda i Liverpoola, Arsenal protiv Cityja, Málaga dočekuje Barcelonu

Sportnet • petak, 11.01.2013.
Derbi Manchester Uniteda i Liverpoola, Arsenal protiv Cityja, Málaga dočekuje Barcelonu
Foto: EPA

U nadolazećem vikendu odigrat će se nekoliko vrlo zanimljivih susreta. Najviše pažnje će privlačiti veliki dvoboji u Premiershipu, gdje će zaigrati Manchester United i Liverpool te Arsenal i M. City. Zanimljivo će biti i u Španjolskoj, a tamo će Rakitićeva Sevilla zaigrati protiv Valencije.

Povratak iz kupova u Premier ligu donosi dva zvučna derbija, a ulog je ogroman. Manchester United s osam pobjeda u posljednjih devet utakmica ulazi u utakmicu protiv Liverpoola, a bivša momčad njegova najboljeg strijelca, Van Persieja, mogla bi mu učiniti uslugu. Arsenal dočekuje Manchester City bez Agüera, pa je kalkulacija o izgledu tablice poslije ovog kola mnogo.

Pogotovo što Chelsea gostuje u Stokeu gdje domaćin nije poražen ove sezone u Premier ligi. Dok će na Old Traffordu pozornost biti usmjerena u odnos Suarez - Evra i sudar vodećih strijelaca lige, na Britanniji će biti zanimljivo vidjeti kako će izgledati napadačka postava Chelseaja poslije Torresove izvedbe za zaborav protiv Swanseaja. John Terry mogao bi se vratiti u redove Bluesa kako bi učvrstio neuvjerljivu posljednju liniju.

Harry Redknapp s QPR-om će pokušati sabotirati svoju bivšu momčad, Tottenham i pobjeći s dna poretka. Hoće li Nikica Jelavić prvi put ove sezone dvaput zaredom zabiti? Vidjet ćemo protiv Swanseaja gdje Everton traži treću uzastopnu pobjedu.

Španjolska Primera ovog će vikenda kroz četiri dana i deset termina odigrati već drugo kolo u 2013. godini, a središnji dvoboj bit će ogled četvrtoplasirane Malage i vodeće Barcelone koja još uvijek drži nulu u rubrici porazi, a sudeći po trenutnoj formi obje momčadi, teško je vjerovati da je moguće bilo što drugo izuzev nastavka pobjedničkog niza Katalonaca.

Nakon remija s Mallorcom drugoplasirani Atletico na domaćem će terenu snage odmjeriti sa Zaragozom u potrazi za novim bodovima, nužnim kako bi i dalje ostao na "pristojnoj" udaljenosti od svojih uglednijih gradskih rivala, koji pak idu u goste kod novog prvenstvenog "fenjeraša" Osasune.

Svakako treba obratiti pozornost i na sraz Betisa i Levantea, momčadi koje se bore za jedno od mjesta koje donose Europu, jer njima za vratom puše Rayo Vallecano s tri vezane pobjede, ali i sve bolja Valencija koju očekuje dvoboj s neuvjerljivom Sevillom. Što se tiče začelja, treba vidjeti može li Deportivo iskoristiti dobar impuls nastao zbog pobjede u zadnjem kolu, prve nakon dugo vremena, ali i nastojanja Espanyola i Granade da pobjegnu iz opasne zone.

Prošlotjedno kolo talijanske Serije A donijelo je niz iznenađujućih rezultata koji su dodatno zakomplicirali situaciju u gornjem dijelu poretka. Novo, 20. kolo, stoga se iščekuje s još većom znatiželjom, kao i mogući novi posrtaj Juventusa koji bi dodatno ugrozio lidersku poziciju aktualnog prvaka.

Stara dama svoju prednost od pet bodova pred ekipom Lazija čuva na gostovanju kod Parme, osmoplasiranog kluba lige koji još ima europskih ambicija i pred torinskim klubom nakon uspjeha u Kupu tijekom tjedna zasigurno nije jednostavan posao. Rimljani imaju nešto lakši zadatak, Atalantu na Olimpicu, dok njihovi sugrađani iz Rome idu na neugodno gostovanje kod Catanije, nakon gostujućeg poraza u Napulju.

Zanimljiv ogled trebali bi gledati i posjetitelji Friulija jer Udineseu u goste stiže Fiorentina, dok prošlotjedni "krvnik" Viola, Pescara, novo iznenađenje za dodatni bijeg od opasne zone traži na San Siru kod Intera. Milan, s druge strane, ide kod neuvjerljive Sampdorije, tražeći novu pobjedu i približavanje mjestima na kojima se naviknulo gledati taj klub u proteklim sezonama.

Troboj na vrhu francuskog nogometnog prvenstva nastavlja se prvim kolom u novoj kalendarskoj godini, a prvi će od vodećih momčadi na teren Paris Saint Germain, koji jači za skupog Lucasa Mouru već u petak dočekuje Ajaccio. Na Parku prinčeva plan je vrlo jednostavan - traži se osvajanje sva tri boda.

Lyon i Marseille moraju u goste. Lavovi s Gerlanda igraju protiv pretposljednjeg Troyesa i moraju se suočiti s izazovom koji donosi okršaj protiv jedne momčadi kojoj već sada opasno "gori pod nogama", dok sastav s Velodromea ide na noge također ugroženom Sochauxu. Zona spasa Troyesu bježi šest, a Sochauxu tri boda.

Fenjeraš Nancy nakon smjene trenera dočekuje Lille, a posebno bi dobra utakmica mogla biti onda u Rennesu, gdje gostuju Žirondinci iz Bordeauxa, a obje se momčadi nalaze u velikoj borbi za četvrto mjesto na tablici. U odličnoj je formi Lorient, koji gostuje kod aktualnog prvaka Montpelliera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.01.2013. u 00:21
    Idemoo Malaga!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2013. u 19:08
    itekako zanimljiv nogometni vikend
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2013. u 18:51
    U subotu od 16 do 24 h nisam kući za nikoga!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2013. u 18:01
    kako volim poslje subotnjeg cjelonocnog bombardiranja( ups...krivi izraz ) zavalit se u fotelju, daljinski u ruke i samo samarat po sportskim kanalima...(:
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2013. u 17:35
    biti će ovo dobro nedeljno popodne uz premiership, juhu!
    Obrisan korisnik