Nogomet

Šahtar pobijedio Chelsea u utrci za Brazilca, igrač Napolija pojačao Palermo

Maj Gašparac • petak, 11.01.2013.
Šahtar pobijedio Chelsea u utrci za Brazilca, igrač Napolija pojačao Palermo
Foto: Martina Japundžić

Ukrajinski Šahtar svoje redove je pojačao brazilskim nogometašem Taisonom, za kojeg je bio zainteresiran i engleski Chelsea. U zimskom prijelaznom roku novog igrača doveo je i zalijanski Palermo, čiji će dres nositi Andrea Dossena, koji je stigao na posudbu iz Napolija.

Šahtar iz Donecka pobijedio je londonski Chelsea u borbi za dovođenje 24-godišnjeg brazilskog ofenzivnog veznjaka Taisona iz Metalista. Prošli mjesec je Brazilac bio na korak do prijelaza među The Bluese, no posao je propao kada je novi vlasnik Metalista Sergej Kurčenko zatražio veću odštetu.

Nakon toga Taison je prešao u Šahtar, koji je isplatio 15 milijuna eura, koliko iznosi i klauzula u Brazilčevom ugovoru. Sa svojim novim klubom nogometaš je potpisao ugovor na pet godina.

"Jako sam sretan što sam došao u sjajan klub. Igrao sam protiv Šahtara puno puta, tako da znam mnogo toga o njemu", izjavio je Taison.

Novog igrača u zimskom prijelaznom roku doveo je i talijanski prvoligaš Palermo, u koji je iz Napolija stigao branič Andrea Dossena. 31-godišnji nogometaš bit će na posudbi do kraja sezone, nakon čega Palermo ima pravo otkupiti njegov ugovor.

Dossena je ove sezone za Napoli nastupio samo sedam puta. U profesionalnoj karijeri još je nosio dres Verone, Trevisa, Udinesea i Liverpoola. Za talijansku reprezentaciju zaigrao je deset puta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis11.01.2013. u 21:05
    momak zna da mu je pametnije poći u jedan veliki klub, zato je izabrao šahtar.
    cameosis
  • Ivo.Sanader11.01.2013. u 20:40
    no posao je propao kada je novi vlasnik Metalista Sergej Kurčenko zatražio veću odštetu. hahah odlično ime
    Ivo.Sanader
  • Obrisan korisnik11.01.2013. u 20:32
    Nemoj ih uspoređivati sa indeksom ni u ludilu!
    Obrisan korisnik