Nogomet

Schildenfeld: "Klupski ciljevi su i moji ciljevi"

Mišo Gulić • ponedjeljak, 14.01.2013.
Schildenfeld: "Klupski ciljevi su i moji ciljevi"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld će nakon ne baš uspješnog perioda u Rusiji drugi dio sezone odraditi na posudbi u PAOK-u, a ubrzo jer iznio i prve "grčke" dojmove...

Neigranje u Moskvi bio je glavni razlog dolaska u Grčku, a biranim je riječima, za potrebe službene klupske stranice, Schildenfeld govorio i o klubu čiji će dres nositi narednih nekoliko mjeseci: "Prije svega, jako sam sretan što ću narednih šest mjeseci biti ovdje i igrati. Razgovarao sam s mnogim ljudima koji su dobri poznavatelji ovdašnjih nogometnih prilika i svi su se svi složili da je riječ o velikom klubu s ogromnim potencijalom. "

Hrvatski stoper je potom otkrio i tko su bili ključni ljudi u njegovu dolasku u klub koji trenutno drži drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici iza nedodirljivog Olympiacosa: "Najviše informacija o klubu sam dobio od Darija Krešića koji me je uputio u to što PAOK predstavlja za grad i svoje navijače. No, dosta toga mi je rekao i Ante Rukavina, iako je tu bio samo kao protivnik. Mnogi od mojih sunarodnjaka će se sjetiti PAOK-a iz dvoboja sa zagrebačkim Dinamom, a također mi je od velike pomoći i Etto."

Kao glavni cilj Schildenfeld je naveo osvajanje jednog od mjesta koje vode u kvalifikacije za Ligu prvaka, što je ujedno i želja klupskih čelnika s obzirom na odličnu poziciju na ljestvici: "Ne želim se razbacivati riječima, treba sve zaslužiti na terenu. Znam da je moja momčad ove godine želi ostvariti poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Želim pomoći momčadi da bude uspješna i bit ću jako sretan ako zajedno ostvarimo taj klupski cilj. "

Za kraj je prokomentirao i odabir dresa, "sretnog" broja 13, kojeg je prije njega nosio Stelios Malezas: "Za cijeli svijet je on možda nesretan, ali za mene je to broj koji me pratio gotovo cijelu moju karijeru. Nema problema prilikom odabira ako je broj slobodan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.01.2013. u 16:31
    E moj Šifo da si ostao u Frankfurtu mogao si biti na 4. mjestu Bundesliga i igrati, a ne se vući po Rusiji i Grčkoj
    Obrisan korisnik