Nogomet

Video: Srna i Eduardo strijelci u pobjedi Šahtara protiv Egipćana

Branimir Korać • srijeda, 16.01.2013.
Video: Srna i Eduardo strijelci u pobjedi Šahtara protiv Egipćana

Nogometaši Šahtara nalaze se u Abu Dhabiju na pripremama za nastavak sezone, a u srijedu su odigrali pripremni susret protiv egipatskog Zamaleka. Ukrajinci su na kraju bili uspješniji s 3:2, a među strijelce su se upisali Eduardo da Silva i Darijo Srna...

Šahtar pripreme za nastavak sezone odrađuje u Abu Dhabiju, a u sklopu njih odigrao je prijateljsku utakmicu protiv egipatskog Zamaleka. Egipćani su pružili odličan otpor i Šahtar je tek u završnici susreta stigao do pobjede.

U prvih 11 našli su se i Darijo Srna i Eduardo da Silva, a potonji je i doveo momčad iz Donecka u vodstvo. Dogodilo se to u devetoj minuti kada je Dentinho u sredini pronašao hrvatskog reprezentativca koji pogađa mrežu Avametelsija.

Nakon ranog vodstva, očekivalo se da će Šahtar nastaviti u istom ritmu, međutim Egipćani su znali uzvratiti i već 12 minuta kasnije su bili u vodstvu. Preokret su kreirali Hassan i Ibrahim, međutim ipak nisu do poluvremena zadržali vodstvo.

Šahtar je do poravnanja došao u 43. minuti pogotkom Darija Srne u suprotni kut nakon dodavanja Ševčuka uz dosta lošu reakciju vratara. S 2:2 se ujedno otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu je Šahtar pokušavao doći do pobjede i u tome je uspio u 89. minuti. Obranu gostiju probio je Rat koji je dobro pronašao Mhitarjana, a ovaj zabija za pobjedu Ukrajinaca.

Eduardo je odradio prvo poluvrijeme i na odmoru je zamijenjen dok je Srna iz igre izišao u 83. minuti. Sljedeću pripremnu utakmicu Šahtar igra već u četvrtak protiv Lokomotiva iz Taškenta.

Foto: shakhtar.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!