Košarka

Šest momčadi dalo startere NBA All-Star utakmice

Ante Zovko • petak, 18.01.2013.
Šest momčadi dalo startere NBA All-Star utakmice
Foto: EPA

Kobe Bryant dobio je najviše glasova navijača u izboru igrača za All-Star utakmicu u Houstonu. I u Istočnoj i u Zapadnoj konferenciji po tri momčadi su dale startere.

Bryant je postao NBA rekorder jer će mu ovo biti 15. uzastopno pojavljivanje u startnoj petorci na All-Star utakmici, čime je nadmašio Shaquillea O'Neala, Jerryja Westa i Karla Malonea.

Dobio je 1.591.437 glasova, oko 7.800 više od LeBrona Jamesa, vodećeg igrača na Istoku po broju glasova.

Drugi najpopularniji igrač na Istoku je Carmelo Anthony koji će predstavljati New York Knickse, a među starterima su i Miamijev Dwyane Wade te Bostonov dvojac Rajon Rondo i Kevin Garnett, koji je zamalo nadmašio treću zvijezdu Heata, Chrisa Bosha.

Bryantov suigrač iz Lakersa Dwight Howard prvi će put biti centar Zapada. Drugi po glasovima na Zapadu i treći ukupno bio je prošlogodišnji MVP All-Star utakmice Kevin Durant iz Oklahoma Cityja, a u petorku su ušli i Chris Paul te Blake Griffin iz Clippersa.

Trener Istoka morat će vjerojatno smirivati strasti u svojoj momčadi jer su se Anthony i Garnett 7. siječnja verbalno obračunali u New Yorku, nakon čega je zvijezda Knicksa dobila utakmicu suspenzije.

Sljedećeg četvrtka bit će objavljen popis zamjena, a o njima će odlučiti treneri dvaju konferencija. Birat će sedam igrača iz svoje konferencije, dva beka, tri visoka igrača i dva igrača bez obzira na poziciju. Zabranjeno im je birati igrače iz vlastite momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2013. u 10:07
    ovo je jadno. celebrity contest a ne all star.. na osnovu igara iz ove sezone wade-u, garnett-u i howard-u nije mjesto u petorci..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.01.2013. u 22:02
    svaka čast Kobeu i Garnettu!! velikani!!
    Obrisan korisnik
  • nikola121218.01.2013. u 21:54
    ne bira woodson ili spoelstra,nego svi treneri iz svake konferencije,glasovi se zbrajaju,a u glasovanju ne smije trener za svog glasat
    nikola1212
  • Obrisan korisnik18.01.2013. u 20:08
    i sta ako woodson bude imao bolji omjer od spoelstre i bude trener..nece moc izabrat chandlera koji je po prikazanim igrama trebao biti starter ili recimo smitha?..ili spoelstra bosha?
    Obrisan korisnik