Košarka

Hrvatski krilni centar preselio iz Francuske u Grčku

Ivor Krapac, Mišo Gulić • petak, 18.01.2013.
Hrvatski krilni centar preselio iz Francuske u Grčku
Foto: Bruno Karadža

Dino Erceg, 27-godišnji hrvatski krilni centar, nastavit će karijeru u grčkom prvoligašu Apollonu iz Patrasa. Erceg je u dosadašnjem dijelu sezone bio u Francuskoj, u dresu tamošnjeg trećeligaša Rueila...

Bivši košarkaš Alkara, Sinjanin Dino Erceg, u petak navečer je potpisao ugovor s grčkim prvoligašem Apollon Patrasom do kraja sezone, klubom koji se nalazi u zlatnoj sredini prvoligaške ljestvice...

Erceg je svoju karijeru gradio iz juniora Zagreba, zatim i Splita, dok je prve seniorske minute imao u Zagorju, nakon čega su slijedile epizode u Karlovcu, Maksimiru, zatim finskom LrNMKY-ju, Alkaru, da bi prošle sezone bio član rumunjske momčadi Miercurea Ciuc, dok je ove prvi dio sezone odradio u francuskom trećeligašu Rueilu.

Francuska epizoda odmah je obilježena neugodnom ozljedom, zbog čega nije uspio ostaviti dubljeg traga, no očito su pozitivne kritike stigle do grčkih ušiju, stoga je u ovaj transfer na obostrano zadovoljstvo realiziran u vrlo kratkom roku.

"Grčka A-1 liga je veliki iskorak u mojoj karijeri i pravo je zadovoljstvo biti dijelom tog svijeta. Debi ću imati u ponedjeljak protiv Olympiacosa, što je praktički start iz snova", kazao nam je 27-godišnji Sinjanin.

Što se tiče prošlogodišnjih brojki, iz razdoblja igara u Rumunjskoj, Erceg je ukupno odigrao 28 utakmica, prosječno na parketu boravio 25 minuta, a za to vrijeme zabijao je 13 koševa, ostvarivao sedam skokova, sve to uz ukupan postotak šuta od 41 posto.

Što se tiče igračkih karakteristika, riječ je o 27-godišnjem igraču visokom 203 centimetra koji pokriva pozicije tri i četiri, a kao glavna vrlina, uz impresivne fizikalije, ističe mu se vrlo dobar šut s vanjskih pozicija.

Klub za koji je potpisao, Apollon Patras, trenutno se nalazi na osmom mjestu prvoligaške ljestvice u konkurenciji 14 momčadi, a premijerni nastup smiješi mu se već u ponedjeljak i to protiv, ni manje ni više, nego aktualnog prvaka Europe i trenutno vodeće ekipe lige, Olympiacosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben19.01.2013. u 08:45
    peti klub u 2 i pol sezone?!
    litleben
  • Obrisan korisnik18.01.2013. u 22:54
    u igri su bili i knicksi
    Obrisan korisnik