Rukomet

Rivera: "Ako želimo pobijediti Hrvatsku, morat ćemo biti odlični u napadu"

Josip Piršljin • subota, 19.01.2013.
Rivera: "Ako želimo pobijediti Hrvatsku, morat ćemo biti odlični u napadu"
Foto: Dario Dodić

U subotu je na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Španjolskoj posljednji dan grupe faze. Domaćin će se boriti za prvo mjesto svoje skupine protiv Hrvatske, a izbornik Rivera ističe kako je za pobjedu nad Kaubojima potrebno dobro odigrati u napadu.

I Španjolska i Hrvatska su upisale sve četiri pobjede u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva. U posljednjem kolu skupine D međusobno će igrati za prvo mjesto koje donosi nešto lakši ždrijeb osmine finala, ali bi zato pobjedniku trebalo biti teže u četvrtfinalu. Ipak, o kalkulacijama zasad nema govora.

"Ako želimo pobijediti Hrvatsku, morat ćemo biti odlični u napadu. Uvijek moramo imati na umu što želimo postići. Ukoliko ćemo gubiti lopte i ukoliko im dopustimo previše laganih pogodaka, Hrvati će to iskoristiti da prelome utakmicu u svoju korist baš kao što su učinili protiv Mađarske", kazao je španjolski izbornik Valero Rivera.

Domaći strateg upozorava na brzinu koju posjeduju izabranici Slavka Goluže, te smatra kako njegova momčad mora posebnu pažnju obratiti na kontranapade protivnika.

"Hrvatska zna jako dobro odigrati u fazi napada, ali njeni kontranapadi su još bolji. Tako da moramo biti oprezni u povlačenju, zabili gol ili ne. Hrvatska će htjeti iskoristiti svoju brzinu već od izvođena lopte s centra", rekao je Rivera za Marcu.

Španjolski izbornik ima nekoliko ozlijeđenih igrača u svojoj svlačionici, među njima je i njegov sin Valero Rivera Folch. Upitan je njegov nastup protiv Kauboja, a više šanse za to ima Joan Canellas koji se polako oporavlja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • trailer trash19.01.2013. u 16:17
    do sad se na prethodnim prvenstvim pokazalo da se kalkuliranje isplati. Nadam se da ovaj konj Goluža neće pretjerano izmoriti glavne igrače u ovoj utakmici , to je po meni ključno, trebalo bi ih sve pustit da odmaraju, a nek igraju rezerve. Rezultat je ionako sasvim nebitan jer kad tad će se morati... [više na forumu]
    trailer trash
  • Pezer19.01.2013. u 15:48
    i hendikep na nase :D
    Pezer
  • Obrisan korisnik19.01.2013. u 14:25
    danas čupić over 10. cigani ce pustit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.01.2013. u 13:55
    mislim da ne zelite pobijediti hrvatsku :D
    Obrisan korisnik