Rukomet

Gojun: "Španjolci su strašno motivirani, žele osvojiti medalju"

Josip Piršljin • subota, 19.01.2013.
Gojun: "Španjolci su strašno motivirani, žele osvojiti medalju"
Foto: Duje Bonačić

Pobjednik skupine D na Svjetskom rukometnom prvenstvu saznat će se u subotu navečer nakon što završi utakmica Španjolske i Hrvatske. Obje reprezentacije žele to prvo mjesto, a Jakov Gojun ističe kako su domaćini iznimno motivirani.

U posljednjem kolu skupine D snage će odmjeriti i dvije najjače reprezentacije. Španjolska i Hrvatska će se "potući" za prvu poziciju koja prema nekim kalkulacijama ne donosi dobar ždrijeb za četvrtfinale, ali o tome se ne razmišlja. Jakov Gojun zna što ga očekuje u Madridu.

"Bit će gusto, Španjolci su strašno motivirani. Vidim to po svojim suigračima iz kluba. Jako žele osvojiti medalju, pogotovo nakon Olimpijskih igara u Londonu. Golem im je motiv to što igraju kod kuće", kazao je jedan od najboljih obrambenih igrača.

Rukometaš Atletico Madrida smatra da se može pobijediti domaćina, a najviše pouzdanja ima u hrvatsku obranu koja odlično funkcionira na ovom turniru.

"Treba igrati gusto u obrani i pokretljivo u napadu protiv njihove agresivne, ali plitke obrane u kojoj jako puno izlaze. No, prije svega iz naše ćemo obrane graditi način kako ih dobiti", rekao je Gojun za Sportske novosti.

Bivši igrač CO Zagreba istaknuo je od kojih igrača Furije prijeti najveća opasnost: "Rekao bih da su Aguinagalde i Canellas sjajni igrači. Julen je izniman profesionalac, čovjek velike snage kojeg je jako teško zadržati kad primi loptu. Imaju Šterbika na golu kojeg se ne smije razbraniti jer kada spusti roletu, gotovo je. Tu je Sarmiento koji im je jako važan za igru, pa Tomas koji je pokretač."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2013. u 19:29
    Pezer.Nadam se da nisi u pravu ja mislim da je konačno došlo vrijeme da Francuzima naplatimo sve dugove samo u borbu sa njima moramo ući čiste glave bezobrazno hrabro!
    Obrisan korisnik
  • Pezer19.01.2013. u 15:13
    ako oni oce tako snazno medalju mi danas dobijamo ;),onaj koji bude drugi u nasoj skupini izbjegava i Dance i Francuze do finala ja mislim,ali cak i da je do polufinala,sanse za medalju su odlicne,a nasi nece ici pustati to je sigurno,bit cemo prvi i u cetvrt finalu ce nas Francuzi naguzit
    Pezer
  • Obrisan korisnik19.01.2013. u 15:01
    oni su inače strašna sportska nacija.Uvjek ulaze bez obzira na protivnika i u bilo kojem sportu sto posto.Sretno našima i da ih malo primire
    Obrisan korisnik