Košarka

Bivši njemački izbornik preuzeo poljsku reprezentaciju

Josip Piršljin • subota, 19.01.2013.
Bivši njemački izbornik preuzeo poljsku reprezentaciju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Košarkaška reprezentacija Poljske pronašla je novog izbornika nakon odlaska Aleša Pipana. Preuzet će je jedan od najuspješnijih njemačkih trenera u povijesti, Dirk Bauermann.

Nakon dvije godine koje je proveo vodeći poljsku košarkašku reprezentaciju, Aleš Pipan je otišao i postao izbornikom Makedonije. Njegov nasljednik u Poljskoj se nije dugo tražio, tamošnji savez je osigurao usluge ponajboljeg njemačkog stručnjaka Dirka Bauermanna.

"On je jedan od najboljih svjetskih trenera. Računamo na njega da će poljsku košarku dovesti na višu razinu kvalitete", rekao je Grzegorz Bachanski, predsjednik poljskog košarkaškog saveza.

Poljska se kvalificirala na Europsko prvenstvo ove godine u Sloveniji kao prva u svojoj skupini pod vodstvom Pipana, bivšeg trenera Zadra. Na turniru će u grupnoj fazi igrati protiv domaćina, Španjolske, Hrvatske, Češke i Gruzije.

"Radujem se ovom novom izazovu u svojoj trenerskoj karijeri", kratak je bio Bauermann nakon što su mu Poljaci ukazali povjerenje.

Bauermann je bio izbornikom svoje zemlje u dva navrata, zadnji put od 2003. do 2011. S Njemačkom je imao jedan od najvećih uspjeha, osvojio je srebrnu medalju na Eurobasketu 2005. godine. Osvajao je i sedam uzastopnih naslova njemačkog klupskog prvaka s Bayer Leverkusenom, te dva s Bambergom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!