Rukomet

Ribera: "Ovo prvenstvo je za Brazil prva faza priprema za sljedeće Olimpijske igre"

Jelena Bagarić • nedjelja, 20.01.2013.
Ribera: "Ovo prvenstvo je za Brazil prva faza priprema za sljedeće Olimpijske igre"
Foto: EPA

Rusi su teškom mukom svladali "autsajdere" Brazilce koji su na ovom prvenstvu pokazali da ima nade na južnoamerički rukomet. Nakon što su se glave malo ohladile treneri obiju momčadi bili su zadovoljni prikazanim, no Brazil je na ovo prvenstvo došao s drugačijim ciljem.

Veliki uspjeh reprezentacija Brazila ostvarila je samo kvalificiravši se na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. Međutim, dobrim igrama prošli su u osminu finala gdje su ih zaustavili Rusi. Izbornik brazilske reprezentacije Jordi Ribera proanalizirao je igru svoje momčadi u utakmici: "Nitko prije početka ovog prvenstva ne bi rekao da ćemo biti tužni smo u osmini finala sa samo jednim pogotkom poraženi od Rusije. Mislim da smo jednako kao i Rusija zaslužili četvrtfinale. Naša posvećenost današnjoj utakmici bila je potpuna. Možda smo u obrani neke stvari krivo odigrali, te nismo bili čvrsti u središnjem dijelu našeg obrambenog sustava. Također smo učinili nekoliko grešaka u napadu, ali smatram da su to bile normalne pogreške."

Za razliku od većine momčadi na turniru, Brazil je u Španjolsku došao s drugačijim ciljem: "Više sam nego ponosan na svoju momčad. Ovo prvenstvo je za Brazil prva faza priprema na sljedeće Olimpijske igre. Došli smo kako bi stekli iskustvo i mislim da smo pokazali kvalitetu, snagu i dobar stil igre. Mi smo sada momčad koja optimistično gleda u budućnost. Mislim da smo mi grupa koja odlično radi te da nas u budućnosti čeka još mnogo dobrih trenutaka.", ustanovio je Ribera.

Jedan od ponajboljih igrača Brazila Diogo Hubner svoju reprezentaciju nakon ovog prvenstva smješta u razred najboljih: "Jako smo nesretni jer smo izgubili utakmicu, ali smo jednako toliko sretni s nastupom na turniru. Mislim da postoji prva i druga divizija u rukometu, Brazil je nekada bio u drugoj no, sada smo u prvoj diviziji. Danas smo se borili, dali smo sve od sebe da pobijedimo ali Rusi su velika i jaka momčad. Međutim, mi smo izuzetno sretni sa svime što smo napravili kako bi došli do ovdje.", izjavio je reprezentativac Brazila.

Izbornik pobjedničke momčadi Rusije, Oleg Kuleshov nije skrivao činjenicu da ih je Brazil pomalo iznenadio svojom igrom: "Čestitam brazilskoj reprezentaciji na odličnoj utakmici. Jako su nas iznenadili, oni su izuzetno brza momčad s vrlo efikasnim stilom. Što se moje momčadi tiče, bili smo nervozni od početka te se nismo mogli koristiti našim najjačim oružjem a to je kontranapad. U drugom dijelu nešto smo bolje odigrali u napadu te se uspjeli kvalificirati u četvrtfinale.".

Timur Dibirov kao i uvijek jedan je od najboljih Rusa na terenu, međutim i njega je iznenadio način igre reprezentacije Brazila: "Današnja utakmica nam je bila šesta na ovom turniru i bila je najteža. Brazilci su nas natjerali da igramo onako kako su oni htjeli. Nismo mogli nametnuti svoj stil igre niti koristiti kontranapad. Naša je momčad danas pokazala osobnost i snagu što su dvije vrlo važne karakteristike za rukometnu momčad.", objasnio je Dibirov.

Nakon ove teške utakmice Dibirov je kazao nešto što može biti upozorenje za ruske protivnike u nastavku: "Sad ne želimo ostati samo na četvrtfinalu.".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSP 2013.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 09:44
    brazilci mogu reći da se spremaju za OI 2016., jer će te igre biti u njihovoj domovini i zato jer oni nisu još uvijek sila u rukometu! ali kada goluža daje takve izjave, onda je to samo puko davanje alibija za eventualni neuspjeh, koji je danas, 21.1.2013. već izvjestan!
    Obrisan korisnik