SP 2013 - Završnica, osmina finala, 20.01.2013, 20:15 h
Danska
Danska 30:23 Tunis
Tunis

Nakon lošeg početka Danci sigurno protiv Tunisa za plasman u Top 8

Jelena Bagarić • nedjelja, 20.01.2013.
Nakon lošeg početka Danci sigurno protiv Tunisa za plasman u Top 8
Foto: EPA

Iako nisu tako sigurno startali, reprezentativci Danske ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Tunisa i time se plasirali među osam najboljih reprezentacija na svjetskoj smotri. Tunižani su prvih petnaestak minuta odigrali odlično, no bilo je to premalo da bi se poljuljao danski "stroj".

Odlično su počeli Tunižani, postigli su preko Boughanmija i Teja dva brza pogotka te se našli u vodstvu od 0:2. Teško su Danci dolazili do prilike za pogodak, a kada je Hansen konačno zapucao na vratima je odlično branio Magaiez. Priliku za sustizanje razlike imali su Vikinzi u razdoblju kad su imali igrača više, no ubrzo su i sami ostali s pet igrača na terenu. Prvi pogodak dok se igralo pet na pet postigao je Lauge. Međutim, Tunižani su se već kompletirali i ubrzo došli do pogotka za 1:4.

Reprezentativci Danske su se u nastavku raspucali, no tko god da je zapucao prema vratima Magaieza nije uspijevao postići pogodak jer se on našao na pravom mjestu. Međutim, uspijevaju izboriti sedmerac koji je Eggert uspješno realizirao, zatim Tunižani griješe u napadu, Mollgaard ima otvoren šut koji pogađa te se Danci približavaju na pogodak zaostatka. Nakon svega, uskočio je i Landin fantastičnom obranom koja je Dancima omogućila da dođu do izjednačenja. Za 6:6 u 12. minuti pogodio je Eggert s lijevog krila.

STATISTIKA

Iako je Anders Eggert dobio nagradu za igrača utakmice s postignutih pet pogodaka, jedan više ipak je imao Nikolaj Markussen. Fenomenalno je u večerašnjoj utakmici branio Niklas Landin koji je sakupio 16 obrana. Prvo ime Tunisa bio je Oussama Boughanmi koji je na svoj konto upisao pet pogodaka, a sa po četiri ga slijede Wael Jallouz i Selim Hedoui. Vratarski trojac Sfar/Magaiz/Helal ukupno je obranio 13 lopti.

Prvo vodstvo Danaca dolazi u 17. minuti kada Spellerberg s linije šest metara sigurno postiže pogodak. Ono što je uslijedilo pomalo je glupa pogreška Tunižana. Imali su već igrača manje, a dok su se igrači mijenjali obrana - napad došlo je do krive zamjene te su reprezentativci Tunisa ostali s četiri igrača na terenu. Prilika je to bila za izabranike Ulrika Wilbeka da povećaju svoju prednost koju su netom prije ostvarili. S četiri igrača u obrani Tunižani nisu imali šanse pa Eggert postiže svoj četvrti pogodak za vodstvo Danske 9:7.

Ben Salah bio je tragičar 19. minute susreta. Taman kad se priključio jedan od isključenih igrača, Ben Salah bespotrebno gura Lindberga u šutu te je zaradio isključenje i skrivio sedmerac pa tako opet neko vrijeme Tunis mora igrati s četiri igrača. Eggert je ponovo bio precizan i Danska ostvaruje tri pogotka prednosti.

Kako je vrijeme odmicalo, Danci su sve više ubrzavali svoju igru te svoj način igre prometnuli u prvi plan. Magaiez je stao s obranama a njegovi suigrači popustili su s igranjem obrane. Wilbekove trupe to odlično iskorištavaju te još dodatno povećavaju prednost. Sa sirenom Mollgaard uspijeva postići još jedan pogodak pa Danska s velikih pet razlike odlazi na odmor.

Već na samom početku drugog dijela vidjelo se da je ovo za Tunis izgubljena utakmica. Hansen i Markussen snažnim i preciznim šutevima "bušili" su mrežu Tunisa koji nije mogao naći odgovor na takvu igru Danske. Rastrčana i raspucana Danska u 43. minuti ima ogromnih devet pogodaka prednosti. Igra tuniške reprezentacije se u potpunosti raspada pa Danci jednostavno dolaze do pogodaka. Ono malo udaraca što su reprezentativci Tunisa uputila k golu završavalo je u rukama Niklasa Landina.

Nakon što su svoju prednost povećali na 11 pogodaka, Wilbek je dao priliku igračima s manjom minutažom. Izabranici Alaina Portersa iskoristili su tu promjenu te do kraja susreta uspijevaju smanjiti zaostatak. U konačnici Tunižani ostali "kratki" za sedam pogodaka. Ovim porazom Tunis se oprašta od natjecanja dok će Danska svog protivnika u četvrtfinalu saznati u ponedjeljak nakon što se završi utakmica između Poljske i Mađarske.

SP 2013 - Završnica

osmina finala

Njemačka28:23Sjeverna Makedonija
Brazil26:27Rusija
Danska30:23Tunis
Island28:30Francuska
Srbija20:31Španjolska
Slovenija31:26Egipat
Mađarska27:19Poljska
Hrvatska33:24Bjelorusija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSP 2013.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 10:12
    mislim da će danci osvojiti ovo SP! dobit će francuze u 1/2 finalu i španjolce u finalu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 23:00
    Nije me strah Francuske, koliko ovakve Danske..djeluju strašno..ubojite kontre i polukontre..vratar brani sve..a o Hansenu da i ne govorim..
    Obrisan korisnik