Nogomet

Bilić: "Razlog promjenjivih igara tijekom jeseni bila je neuigranost"

Mišo Gulić • ponedjeljak, 21.01.2013.
Bilić: "Razlog promjenjivih igara tijekom jeseni bila je neuigranost"
Foto: Kristijan Komarica

Uoči puta za Ujedinjene Arapske Emirate bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić dio vremena odvojio je i za medije kojima je morao odgovarati zbog čega je kasnio s pripremama, kao i zašto se na pripreme odlazi na destinaciju koja do sada nije bila spominjana u planovima...

Hrvatski strateg na klupi moskovskog Lokomotiva nenadano se našao pod "paljbom" Sport Expressa vezano uz neke odluke koje su bile pravo iznenađenje za većinu onih koji klub prate na svakodnevnoj bazi.

Tako se Bilić morao "pravdati" zbog čega su kao lokacija za pripreme odabrani Ujedinjeni Arapski Emirati, koje Lokomotiv nije posjećivao u ranijim godinama: "Prva ideja i moja želja je bio odlazak u Izrael, međutim, kako je tamo zbog političke situacije postalo nesigurno, odlučili smo se za jednu od rezervnih opcija, od kojih su se najboljom pokazali Ujedinjeni Arapski Emirati."

Zanimalo je ruske kolege i zašto je Lokomotiv s pripremama krenuo među posljednjima u ligi, prisjećajući se pritom Bilićevih "žalopojki" s početka sezone o manjku vremena za uigravanje: "Ne vidim da bi ovih nekoliko dana moglo bitnije promijeniti situaciju, jer nema sumnje da ćemo spremni dočekati nastavak. Cilj priprema u Dubaiju bit će jačanje fizičke pripreme, ali jasno je da će tu biti i drugih stvari na koje ćemo obratiti dosta pažnje. Vjerujem da je moj stožer napravio dobar plan priprema, bit će tu dosta rada s loptom, stoga ne sumnjam u dobre rezultate."

Lokomotiv je jesenski dio sezone odigrao s dosta amplituda, bilo je tu briljantnih ali i predstava za zaborav, o čemu je Bilić rekao: "Nismo bili u stanju odigrati veći broj utakmica na pravom nivou, uvijek smo bili ili odlični ili jako loši. Glavni problem je taj što sedam-osam igrača nije prošlo pripreme, što se odrazilo i na bodovnom učinku."

Lokomotiv je u zimskoj pauzi napustio njihov ponajbolji pojedinac Andrej Ješčenko, dok su novi "Željezničari" postali Denisov i Ziegler, no o novim imenima i eventualnim pojačanjima trener Lokomotiva nije htio govoriti: "Šteta je što smo ostali bez Ješčenka koji je odigrao fantastičnu polusezonu, uz to napredujući sve do dresa nacionalne reprezentacije."

"Igrači koji su došli su dobri, sve je ovisilo o našim financijama i s te strane smo zadovoljni kupovinama. Što se tiče eventualnih novih imena, o tome ne želim razgovarati, pogotovo ne putem medija", dodao je na kraju Bilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • w.potter21.01.2013. u 23:26
    neuigranost valjda malo ide i na trenerov račun...
    w.potter
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 23:09
    Solidna pojačanja s tim da bi bilo bolje da su zadržali Ješčenka, a Ziegler je dobar bek samo je malo uspavan posljednu godinu dana, a Denisov odličan veznjak, sretno Slavene
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 22:42
    samo naprijed Slavene!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 21:34
    život je pun uspona i padova, kako za čovjeka, tako i za trenera! Nešto mi govori da će Slaven Bilić ostvariti dobru trenersku karijeru. Ali tko zna....
    Obrisan korisnik