Rukomet

Štrlek: "Kvalitetnija smo momčad od Francuza i trebali bismo ih napokon pobijediti"

Josip Piršljin • utorak, 22.01.2013.
Štrlek: "Kvalitetnija smo momčad od Francuza i trebali bismo ih napokon pobijediti"
Foto: Dario Dodić

Krilni igrač hrvatske rukometne reprezentacije Manuel Štrlek morao je napustiti Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj zbog ozljede šake. Drago mu je zbog odlične predstave suigrača protiv Bjelorusije, a vjeruje kako će Kauboji svladati rivale u četvrtfinalu.

Slavko Goluža je u posljednjoj utakmici grupne faze na Svjetskom prvenstvu ostao bez Manuela Štrleka koji je ozlijedio šaku. Lijevom krilu je dijagnosticiran lom treće metakarpalne kosti, te će morati na operativni zahvat.

"Pukla mi je treća metakarpalna kost i operacija je sigurna. Volio bih da sam mogao ostati s dečkima do kraja prvenstva i da budem uz ekipu jer ja sam dio nje, ali u interesu je bilo da se obavi ta operacija što prije. Naravno da mi je teško, ali drago mi je što su dečki tako dobro odigrali protiv Bjelorusije, posebno Ninčević i Šprem", rekao je Štrlek.

Rukometaš Kielcea vjeruje kako će Hrvatska i bez njega biti uspješna u nastavku prvenstva, te da će proći Francusku u četvrtfinalu.

"Sigurno će biti jedna jako teška utakmica, ali mislim da smo stvarno spremni i da smo dobro tempirali formu. Kvalitetnija smo momčad od Francuza i trebali bismo ih napokon pobijediti", kazao je.

Štrlek nije imao sreće niti u povratku u glavni hrvatski grad: "Katastrofa, trebao sam se već u nedjelju vratiti, ali bili su odgođeni letovi za Frankfurt. Najprije smo tri sata sjedili u avionu, a tu sam večer još ostao spavati u Madridu. Dan kasnije sam išao preko Beča do Zagreba, ali zbog guste magle avion je vraćen natrag. Srećom, s doktorima koje sam upoznao sam uzeo rent-a-car i hvala im što su mi pomogli da dođem u Zagreb", otkrio je.

Krešimir Rotim, predsjednik Zdravstvene komisije Hrvatskog rukometnog saveza, prokomentirao je stanje u kojem su hrvatski reprezentativci: "Zdravstveno stanje nije loše. Svi su malo natučeni, ali nekakvih težih ozljeda ovog trenutka nema. Svatko ima nekih manjih problema, ali ne u takvoj mjeri da ne bi bili spremni za utakmicu s Francuskom", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2013. u 21:01
    Nije on tako loš,u društvu je poznat kao veliki zafrkant.A znaš na što se vadi?Kaže mi tata to je zbog toga što si ti bio u tigrovima pa sam mislio da će ti se ideja svidjeti!A ova ideja o Gipsu možda i nije tako loša!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2013. u 20:39
    Jabuka ne pada daleko od stabla.Imam jedan prijedlog,a da pošalješ sina na preodgoj kod Gipsa? xD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2013. u 20:18
    Samo da se zna ovo glasovanje je sinova ideja i on je poslao komentare dok sam ja bio na poslovnom putu meni ne smeta ime kauboji.Samo neka naši pobijede a sinu sledi kazna zbog zafrkancije!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2013. u 18:34
    po ovome šta san do sad vidija na prventvu,Hrvatska je za koplje bolja od Francuske,ako odigramo bez respekta možemo ih ne samo pobjedit,nego ih i razbit sa 5-8 razlike.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2013. u 18:19
    Kauboji u prijevodu sa američkog jesu čobani !Pa si ti misli
    Obrisan korisnik