Tenis

Ana Konjuh pokorila Australian Open i u singlu, od ponedjeljka prva juniorka svijeta

Vedran Babić • subota, 26.01.2013.
Ana Konjuh pokorila Australian Open i u singlu, od ponedjeljka prva juniorka svijeta

Hrvatska juniorka Ana Konjuh osvojila je dvostruku krunu na Australian Openu! Trofeju u parovima pridodala je i naslov u pojedinačnoj konkurenciji nakon što je u dva seta porazila Čehinju Siniakovu...

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh kompletirala je tjedan iz snova svojim prvim Grand Slam naslovom. U petak je s Kanađankom Carol Zhao podigla pehar namijenjen pobjednicama u konkurenciji parova, a dan kasnije osvojila je i onaj puno veći trofej, u singlu.

U finalu juniorskog Australian Opena pobijedila je Čehinju Katerinu Siniakovu 6:3, 6:4 i osigurala mjesto broj jedan na svjetskoj ljestvici od ponedjeljka.

"Osjećaj je nevjerojatan", izjavila je Konjuh nakon meča koji je trajao samo 64 minute, a koji se igrao na središnjem terenu Melbourne Parka, Rod Laver Areni.

"Bila sam malo nervozna zbog te činjenice. No samo sam se nastojala koncentrirati na svoju igru i ne obazirati se na to. Nadam se da ću se u budućnosti vratiti ovdje."

15-godišnjoj Dubrovkinji to je bila 18. uzastopna pobjeda. Prethodno je uzastopno osvojila turnire Eddie Herr i Orange Bowl. Ukupno je u svojoj juniorskoj karijeri igrala osam finala i još nije doživjela ni jedan poraz!

Bio je to meč u kojemu su obje tenisačice imale puno više pogrešaka nego izravnih poena, no to neće puno smetati hrvatskoj tenisačici, koja je slomila otpor svoje suparnice raznovrsnom igrom. Bilo je tu svega - od skraćenih lopti do lobova. Siniakova na to nije imala odgovora. Prvi set odlučio je jedan break i to za vodstvo 2:0.

Drugi set bio je puno dramatičniji. Nakon što kod 1:1 nije realizirala ni jednu od tri break lopte, Konjuh je po prvi put izgubila svoj servis i ubrzo je Siniakova povela 4:1. No s pet uzastopnih gemova, uključujući servis za meč bez izgubljenog poena, Konjuh je kreirala veliki preokret.

Australian Open, juniorsko finale (Ž):
Konjuh (Hrvatska, 3) - Siniakova (Češka, 2) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 22:08
    Da je ostala u du ne bi bilo ništa od nje, jedan zatvoreni teren na stotine djece i rekreativaca. TK ponikve.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 10:14
    bravo za Anu, talent veliki, puno uspjeha u daljnjoj karijeri!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 04:57
    tk lapad, ne bi me zacudilo da je i panco imo svoje prste u dosadasnjem razvoju cuda iz lapada - bravo ane svaka cast. idukar, inace zenske osobe iz dubrovnika su dubrovkinje, a ne dubrovcanke. pozz
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 21:11
    Bravo -sve čestitke sjajnoj mladoj Dubrovčanki
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 15:19
    Ne smiju stavljat slike za koje nemaju autorska prava, nisu indijanci. Ja npr. imam slike ane na terenu, ali zemljanim.
    Obrisan korisnik