Rukomet

Alilović: "Da je Hrvatska bila u finalu, Španjolci bi imali teži posao"

Mišo Gulić • utorak, 29.01.2013.
Alilović: "Da je Hrvatska bila u finalu, Španjolci bi imali teži posao"
Foto: EPA

Nakon osvojene brončane medalje hrvatska rukometna reprezentacija se u ponedjeljak ujutro vratila u Hrvatsku, a sudeći po izjavama igrača, svjesni su važnosti treće uzastopne medalje, bez obzira što ona nije nešto sjajnija...

Dolaskom u Hrvatsku rukometni reprezentativci su se morali suočiti i s vidno manjom euforijom nego je to bio slučaj prijašnjih godina, tek nekolicina novinara i znatiželjnika okupila se na Plesu, stoga je i pritisak bio manji pa su tako prilično realno ocijenili učinjeno.

Mirko Alilović je nakon svega zadovoljan s novom medaljom, iako sa sportske strane žali zbog loše predstave u polufinalu protiv Danske: "Odigrali smo dobar turnir, ali treba biti realan i reći da je Danska bila bolja u polufinalu, ali isto tako realna bi bila i sjajnija medalja. Opet, kada sve sagledamo, uzeli smo medalju i to je bitno."

Finalni susret ponudio je neočekivano laku zadaću za domaćina, što je iznenadilo i hrvatskog vratara koji je uvjeren da bi im Kauboji bili kudikamo veća prijetnja: "Vjerujem da smo kojim slučajem mi s njima igrali u finalu da bi bilo totalno drugačije, jer vidjeli smo već jednom da ih možemo dobiti. To što igraju doma ne bi nam puno značilo, jer ih standardno dobivamo na velikim natjecanjima."

"Naime, igrali su oni i u Madridu protiv nas pred 12 tisuća ljudi, stoga mislim da bi mi pružili puno veći otpor nego što su to napravili Danci", dodao je.

Što se tiče finalnog ogleda, svoj osvrt, kako prenosi Mediaservis, ponudio je i Zlatko Horvat: "Iako su Španjolci bili bolji to nije realan rezultat, jer Danci su jednostavno pali pod atmosferu. Predali su se već praktički u 15. minuti, a jedino mi je žao radi gledatelja što nije bilo neko bolje i uzbudljivije finale."

Osvrnuo se Horvat i na poruku upućenu od strane generala Ante Gotovine koja je postala predmet najvećeg zanimanja: "Sama poruka bila je poruka podrške, za koju je izbornik u tom trenutku mislio da nam je bitna i normalno da nam je drago da nas takav čovjek podržava i bodri. Uistinu je to bila lijepa gesta od njega."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2013. u 16:19
    A mozda bi ih i Australija u finalu namucila vise od Danaca,ali nisu uspjeli doc do tog finala-isto ko i nasi!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2013. u 21:28
    Ispravak netočnog navoda:Da je Hrvatska bila u Finalu,ne bi samo namučila Španjolsku već bi ju pobijedila!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2013. u 10:54
    Da je moja baba muško zvala bi se Slavko Goluža.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2013. u 08:37
    Da li je to bila jedina poruka našima od ljudi i sportaša iz hrvatske javnosti, zašto je baš ona morala izać kao najvažnija i to u javnost, a i spada da su igrači odigrali utakmicu prvenstva samo uz i za ovu poruku, to je totalni fijasko , nema veze sa sportom, a još manje sa sportskim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2013. u 01:15
    Lako sada reći ali ono što je jučer prikazala Danska bi nadmašio i Brazil.
    Obrisan korisnik