Košarka

Radić: "Nije upitno da će Repeša voditi Hrvatsku na EP-u", Repeša: "Sve je u rukama Unicaje"

Bernard Jurišić, Branimir Korać • utorak, 29.01.2013.
Radić: "Nije upitno da će Repeša voditi Hrvatsku na EP-u", Repeša: "Sve je u rukama Unicaje"
Foto: Ivana Karačić

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić potvrdio je da će hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Sloveniji voditi Jasmin Repeša. Njegova desna ruka trebao bi biti Nikša Prkačin...

Prkačin desna ruka Repeši

Nakon što je otišao na "odmor od Cibone", Nikša Prkačin se sve glasnije spominje za preuzimanje neke od funkcija u Savezu. Radić ga na jednoj već vidi. "Nikša će biti desna ruka izbornika. Radit će sve ono što izbornik zatraži od njega, bit će tu da svojim autoritetom poboljša odnose između igrača i struke i pomagao bi Repeši na sve načine. Ovo nema veze s njegovim angažmanom u Ciboni, uostalom niti tamo, a niti u reprezentaciji neće biti ugovorno vezan."

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić u razgovoru za Media servis govorio je o reprezentaciji i o hrvatskim klubovima. Goruće pitanje je tko će voditi Hrvatsku na Eurobasketu u Sloveniji, a Radić tvrdi kako oko toga uopće nema upitnika.

"Neupitno je da će Hrvatsku u Sloveniji voditi Jasmin Repeša. Mi smo već sve dogovorili i Repeša ne mora izvoditi nikakve ekshibicije po pitanju svoje suradnje s Unicajom. Njemu ugovor traje do lipnja ove godine", rekao je Radić.

Repeša je s Unicajom potpisao ugovor na jednu plus jednu godinu i tehnički njemu na ljeto ugovor završava. Isto tako, Unicaja može jednostavno aktivirati tu drugu godinu ugovora s njegovim početkom nakon Europskog prvenstva čime bi se zaobišao strogi pravilnik Lige Endese prema kojem trener nekog tamošnjeg kluba ne može voditi i reprezentaciju.

Radić se dotaknuo i nastupa hrvatskih klubova u ABA ligi napomenuvši kako je rezultat trebao biti i bolji. Isto tako prokomentirao je Cibonine žalbe na suđenje.

Repeša: "Sve je u rukama Unicaje"

Jasmin Repeša osvrnuo se na riječi predsjednika HKS-a o njegovom reprezentativnom angažmanu narednog ljeta: "Moja želja da vodim reprezentaciju nije sporna, međutim sve je u rukama Unicaje. Klub ima opciju aktivacije druge godinu našeg ugovora i u tom slučaju situacija s mojim izborničkim statusom može se zakomplicirati. Prerano je trenutno decidirano govoriti o tome što će se dogoditi na ljeto", poručio je Repeša u izjavi za Sportnet.

"Svi klubovi su trebali ostvariti bolje rezultate. Eventualno je Split na onim pozicijama gdje se otprilike očekivao dok su ostali podbacili. Što se tiče suđenja, mi kao Savez tu ne možemo previše napraviti. Obavili smo neke razgovore s čelnicima lige i mislim da je to u redu. Cibona je imala pravo po pitanju nekih sitnih stvari, no mislim da je dobar dio toga preuveličan."

Loši nastupi hrvatskih klubova ove sezone znače da će Hrvatska najvjerojatnije ostati bez jednog predstavnika u sljedećoj sezoni. Predsjednik HKS-a ne vidi ništa tragično u tome.

"Već smo bili na tri predstavnika pa se vratili na četiri, ta brojka varira. Sljedeće sezone možda nećemo imati euroligaša, ali je pozitivno što smo se uspjeli izboriti za dva plus jedno mjesto u Euroligi kroz regionalnu ligu. Ako ćemo gledati marketinšku stranu, rezultate i broj gledatelja, niti Hrvatska, a niti Srbija i Slovenije ne bi imali više predstavnik."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10804.02.2013. u 00:26
    "Nikša će biti desna ruka izbornika. Radit će sve ono što izbornik zatraži od njega, bit će tu da svojim autoritetom poboljša odnose između igrača i struke i pomagao bi Repeši na sve načine." Je li se to tako treba tumačiti da će potuči igrače ako ne slušaju izbornika? U tom segentu je stvarno... [više na forumu]
    narada108
  • pikepiletina30.01.2013. u 20:12
    po Radiću je 2 + eventualno još 1 više od 3! genijalno! to se zove viša matematika.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik30.01.2013. u 08:35
    Kakva je neznalica taj Repeša. Ono prošli tjedan u Moskvi je čista slučajnost. Jel tako drugari !
    Obrisan korisnik
  • loozer29.01.2013. u 23:11
    nebrini Danko sprema se "pedala" strašnom expertu na klupi Unicaje, samo dugo im je trebalo da skuže kog si na klupu stavili....
    loozer
  • snoopy29.01.2013. u 20:52
    katastrofa stanje u svim "većim savezima", čini mi se da Vaterpolski je dosta normalan, to valjda što tamo nema velikih novaca, pa mafiji nije zanimljiv
    snoopy